Türk sinema ve dizi endüstrisi, dünyanın ünlü yapımcılarını kıskandıracak bir çalışma düzeni ile beyaz perdeye ve TV ekranlarına sunduğu pek çok yapıtla hem ülkemizin reklamına katkıda bulunmakta hem de milyar dolarla bu temaşa dünyamıza maddi katkıda bulunmaktadır. Türk sinema ve dizi izleyicileri yabancı yapıtlardan ziyade kendi örf ve adetlerini, sosyal yaşamını, tarihini, kültürünü ele alıp işleyen bizim sorunlarımız bizim yaşamımızı yansıtan yapıtlara daha çok ilgi göstermektedir. Nitekim bugün TV kanallarında yayın yapan TV’lerin hemen, hemen hepsinde yerli diziler ve yerli yapım filmler peş peşe yayınlanmaktadır.

Kış sezonunu umumiyetle komedi türü filmlerle geçirmiş olmasına rağmen 2016 yaz sezonunda beyazperde de çok daha iddialı ve kaliteli filmler ve diziler seyretme imkânı bulmak mümkün olacaktır.

İşte çok iddialı bir film "Kafes-2" geçen sezon gösterime giren kafes’in ikincisi olan bu filmin ön hazırları başlamıştır. Kafes oniki eylül döneminin sıkıntılı günlerinde cezaevlerinde gençlere uygulanan işkenceleri konu alan iddialı bu film seyirci tarafından büyük ilgi ile izlenmiş, bu da yapımcılarına filmin devamı olan kafes 2’nin beyazperdeye aktarılmasına sebep olmuştur. Bir nevi kafes filminin devamı niteliğindeki bu yapıtın senaristliğini Bektaş Topaloğlu, yapımcılığını ise Yasemin Nak üstlenmiştir. Kafes-2’nin bir anlamda hesaplaşma niteliği taşıdığı söylenen iddialı bu film yaz ayları içinde çekimine başlanacak ve 2017 başında vizyona girecektir.

Pamuk Prenses dizisi iptal oldu

Ünlü senarist ve yapımcı, Birol Güven, çocuklar duymasın dizisinin efsanevi oyuncusu Tamer Karadağlı’nın da katkısı ile çekmeye karar verdiği ve bu nedenle bir sürü anlaşma yapan mekan kiralayan Birol Güven, Gani Müjde, emel Müftüoğlu ve Tamer Karadağlı’nın eski eşi Arzu Balkan’ın da rol alacağı bu dizinin çekiminden son anda vazgeçmiş, senaryoyu sinema filmi olarak yeni baştan yazarak herkesi şaşırtmıştır. Mint yapım hesabına çekimine önümüzdeki günlerde başlanacak olan film, bu sezona yetiştirilecektir.

Somuncu Baba aşkın sırrı

Kürşat Kızbaz’ın yönettiği yaz başında vizyona girmesi planlanan bu film daha şimdiden Almanya, Çin, İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa, Japonya ve Rusya’ya satılmıştır. Altyazılı versiyonları ile daha 50 ülkede gösterime girecek olan. Somuncu Baba Aşkın Sırrı adlı filmi sinema severlerde sabırsızlıkla beklemektedirler.

İstanbul Kırmızısı

Çekim hazırlıkları suratla devam eden "Rosse İstanbul" adlı filmi dünya sinema aleminin yakından tandığı Ferzan Özpetek üstlenmiştir.

Yıllardan beri İtalya’da yaşamını sürdüren ve çalışmalarını bu ülkede yapan Ferzan Özpetek umumiyetle beyazperdeye aktardığı yapıtlarında Türk sinema oyuncuları ile de çalışmaktan geri kalmamaktadır.

İşte son filmi "Rosse İstanbul-İstanbul Kırmızı" adlı şeritte, Muhteşem yüzyıl dizisinde şöhretin zirvesine çıkan Halit Ergenç, yine o dizide rol alan ve halen İtalya’da yaşayan Mehmet Günsür, Başarılı oyunu ile Arap aleminin gönlünde taht kurmuş olan Tuba Büyüküstün ve Nejat İşler’in başrollerini paylaştığı bu filmde ABD’li tanınmış oyuncu Natt Dillon’unda rolü olmasına rağmen Amerika’da çekimini yaptığı bir filmin uzaması ve yapımcı şirketin aktöre izin vermemesi üzerine rol Halit Ergenç’e verilmiştir.

Serenay Sarıkaya evet dedi

Ay yapım’ın çekeceği yeni sinema filmi için daha önce Serenay Sarıkaya’ya götürülen teklife ünlü yıldız. "Hayır" diyerek yapımcıları üzmüştü. O günlerde bir dizide sevgilisi Kerem Bürsin ile başrollerini paylaştığı yorucu bir işi olduğunu ileri sürerek gelen teklifi kabul etmeyen Serenay, kanser şüphesi ile ABD’ye sevgilisi Kerem Bürsin ile gitmiş ve uzun bir tatil yapmıştır.

Yönetmenliğini Umur Turagay’ın yapacağı bu sinema filminde sevgilisi Kerem Bürsin ile başrolü paylaşacağı ve diğer rollerde Nejat İşler ve Taner Birsel’in de rol alacağı filme ABD dönüşü "Evet" diyen ünlü oyuncu, 2015 yılının en başarılı sinema oyuncusu seçilmiş olmanın gururu ile fiyatını da bir hayli arttırmıştır.

Yaz başında Mudanya’da çekime başlanacak filmin adı ise sır gibi saklanmaktadır.

Akif Ersoy’un yaşamı dizi olacak

Şair, yazar, öğretmen, vaiz, hafız ve Kur-an mütercimi Mehmet Akif ERSOY’un mücadeleli yaşamı daha önce TV dizisi olmuş ve ekranlarda uzun süre yer almıştı. Yeni yetişen genç nesillere bu büyük insanı daha iyi tanıtabilmek için çekim teknolojisinin en son yenilikleri de kullanılarak TV ekranlarına aktarılmaya karar verilmiştir. Geride bıraktığımız Aralık ayında 79. Yıl dönümünü çeşitli törenlerle kutladığımız bu milli şairimiz bilindiği gibi 1873 yılında İstanbul-Fatih’te dünya’ya gelmiştir. Emir Buhari Mahalle Mektebinde ve Merkez Rüştiyesinde sürdürdüğü eğitimi sırasında Arapça, Türkçe, Farsça ve Fransızca dillerini öğrenip üstün yetenekli bir öğrenci olduğunu kanıtlamıştır. Akif Rüştiye’yi bitirmiş, Mülkiye İdadisi’ne kaydolmuşsa da daha sonra bu okuldan vazgeçip Ziraat ve Baytar Mektebi’ne kaydını yaptırmıştır.

Bu dönemde şiirler yazmaya başlayan Akif okulu bitirip Zıraat Bakanlığına memur olarak işe başlamıştır. Edebiyata olan ilgisi nedeniyle şiirler yazarak ve edebiyat öğretmenliği de yaparak ününü sürdürmüştür.

Kurtuluş savaşı yıllarında Anadolu’nun çeşitli yerlerine giderek ülkemizin birliği ve dirliği için halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmıştır.

İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’un pek çok şiiri de bestelenerek Türk klasik müziğinin değerli eserleri olarak repertuarlarda yer almıştır.

Gelecek nesillere fikirleri, düşünceleri ve yazdığı eserler ile yol göstermeye devam edecek ölümsüz büyük şair önümüzdeki günlerde çekimine başlanacak olan hayat hikayesi ile ilgili dizisi daha şimdiden merakla beklenmektedir.

Kıvanç Tatlıtuğ ekrana dönüyor

Son olarak "Kurt Seyit ve Şura" adlı dizide izlediğimiz yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, büyük emeklerle ekranlara aktarılan bu yapıtın reyting düşüklüğü yüzünden istediği başarıyı gösterememiş dizi bittikten sonra da uzun süre gelen teklifleri kabul etmeyip bir süreden beri dinlenen ünlü oyuncu Ay yapımın üstlendiği yeni bir dizide başrol oynayacaktır.

Kıvanç’a bu dizide hangi hanım sanatçının eşlik edeceği ise tam bir problem olmuştur. Yapımcı şirket Kıvanç’ın partneri olarak Cansu Dere’yi ileri sürerken yakışıklı aktör’de Kurt Seyit ve Şura’da beraber oynadığı elçin Sangu’yu istemektedir. Kiralık Aşk dizisinin beğenilen oyuncusu olan Elçin ise Kıvanç ile bir dizide rol almak için kendisine yapılan başka dizi tekliflerini reddetmektedir.

Sema Ergenekon’un senaryosunu yazdığı dizide Eylem Canpolat’ında görevleri bulunmaktadır.