GAZİANTEP - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki saldırı kapsamında emniyet müdürlerinin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "İstifa etmesi gerekenlerin ayrılması lazım. Yani İçişleri Bakanı ve televizyonda gülümseyen Adalet Bakanının görevlerinden ayrılmaları veya azledilmeleri gerekiyor. Bürokratın ne günahı var? Sonuçta faturayı bürokrata kesiyorlar" dedi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kılıçdaroğlu, Gaziantep Havalimanı'nda partisinin İl Başkanı Mustafa Doğan ve beraberindeki milletvekili adayları tarafından karşılandı.

Daha sonra konvoy eşliğinde Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Başkan Mustafa Kemal Güneş'ten esnafın durumu hakkında bilgi aldı.

 Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kooperatif Başkanı Güneş'in "adı küçük ama Türkiye'nin en büyük sanayisiyiz" sözünü anımsatarak, kooperatife "küçük" isminin ilk kuruluş aşamasında verildiğini belirtti.

Türkiye'nin böylesine büyük bir sanayi sitesinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, esnafın da dediği gibi ülkede birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin şu anda en çok ihtiyaç duyduğu şeyin birlik ve beraberlik olduğunu yineleyerek, şöyle devam etti:

"Esnafımız, sanayicimiz, memurumuz veya işçimiz çalışıyor, devlete yük olmuyor. Yani herkes, devlete yük olmadan çalışıyor. Tam tersine herkes vergisini veriyor ve devletin işini kolaylaştırıyor. Böylesi bir ortamda esnafımızın, sanayicimizin, KOBİ'mizin rahat çalışmalarına uygun ortam hazırlamamız lazım. Huzur içerisinde herkes üretim yapmalı ve çalışabilmelidir ama bunun şartları Türkiye'de kayboluyor. Bunu temin etmeliyiz, birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Farklı dünya görüşlerimiz olabilir ama aynı dünyada yaşıyoruz. Beraber yaşıyoruz, birlikte çalışıp üreteceğiz. Hepimizin ortak bir hedefi var, güçlü bir Türkiye olsun, bölgesinde lider bir Türkiye olsun, dünyada sözü dinlenen bir Türkiye olsun. Bunun için çalışıyoruz."

"Yeni bir dil kullanmaya özen gösteriyoruz"

Siyasetin varlık nedeninin de bu olguları uygun zeminlerde tesis etmek olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Siyaset kavga aracı, gerginlik alanı, vatandaşı ayrıştırma yeri değildir. Siyaset, vatandaşın derdi varsa onu çözme mekanizmasıdır. Siyaset, işsize iş bulmaktır, esnafın sorununu gidermektir. Biz bu görevlerimizi unuttuk, ayrışma sürecini, kavga dilini başlattık. O yüzden yeni bir dili kullanmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki esnaf ve sanatkarların hepsine "Benim size sözüm var, sözümü tutacağım. Bu ülkede kavga, dövüşü bitireceğiz. Başka çaremiz yok" diye seslenen Kılıçdaroğlu, herkesin istediği partiye oy verme özgürlüğü bulunduğunu, kendisine oy veren veya vermeyen tüm esnafın her zaman yanında olacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, rahat üretim yapılacak bir ortamı hazırlama sözü veren Kılıçdaroğlu, bu noktada yoğun çaba içerisinde olacağını  belirtti.

Daha sonra esnafla basına kapalı şekilde sohbet eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çıkışta bir gazetecinin İçişleri Bakanlığı tarafından, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için, Ankara İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü görevlerinden uzaklaştırılmasıyla ilgili sorusu üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İstifa etmesi gerekenlerin ayrılması lazım. Yani İçişleri Bakanı ve televizyonda gülümseyen Adalet Bakanının görevlerinden ayrılmaları veya azledilmeleri gerekiyor. Bürokratın ne günahı var? Sonuçta fatura bürokrata kesiyorlar. Ülkeyi bürokrat yönetmiyor ki, hükümet yönetiyor. Hükümetin başında Sayın Davutoğlu var ve o hükümetin İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı var. Eğer istifa etmeleri gerekiyorsa bu isimlerin istifa etmesi gerekiyor. Şimdi bu işin siyasi sorumlusu vardır. Siyasi sorumlu ben değilim, buradaki esnaf da değil. Siyasi sorumlu kim? Ülkeyi yönetenler. Ülkeyi yönetenler istifa etmiyor, faturayı gariban bürokrata çıkarıyorlar. Onların istifa etmesi gerekir, siyasi sorumluluk da bunu gerektirir."

Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsüyle sanayi sitesini gezdi, esnafı selamladı.