ANKARA - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kayyım heyeti atayarak sözde kurultayın önünü açtığını belirtti.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, yargının MHP hakkında adaletli olmayan bir karar aldığını ileri sürdü. Büyükataman, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan’da kararını açıkladığı, üç kişiden oluşan kayyım heyetini atadığı ve sözde kurultayın önünü açtığını belirtti. Mahkemenin verdiği olağanüstü kurultay kararının paralel yapı yandaşlarında ve HDP'lilerde büyük bir sevince vesile olduğunun görüldüğünü söyleyen Büyükataman, "Paralel yapının tetikçileri ve HDP'li bazı kişiler sevinçlerini sosyal medya aracılığıyla da paylaşmışlardır. Yaşananlar; partimizce görevden el çektirilen bir il başkanının Facebook hesabından 25 Mart tarihinde paylaştığı ‘Az önce Hâkimler kararnamesi yayınlandı ve korktuğumuz olmadı. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimi görevine devam edecek. Kongre artık kaçınılmaz. Camiamıza hayırlı olsun.’ mesajını akıllara getirmiştir. Bu mesaj mahkeme kararının önceden bilindiğini doğrular niteliktedir." iddiasında bulundu.

Büyükataman, mahkeme hâkiminin partilerinin avukatına, kararın hazır olmadığını ve birkaç gün sonra ancak yazılabileceğini ifade etmesinin birkaç saat sonrasında gerekçeli kararı kamuoyuna açıklamış olmasını manidar olduğunu kaydetti. Büyükataman, "Yaşanan gelişmeler, mahkemenin gerekçeli kararının daha önceden hazırlanmış olduğuna ve mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğine dair kaygılarımızı artırmıştır. Gerekçeli kararın açıklanacağı davacılar tarafından basın yayın önünde açıkça dile getirilirken mahkeme hâkimi tarafından bu gerçeğin ısrarla Milliyetçi Hareket Partisinden gizlenmeye çalışılmasının gerekçesi nedir?"sorusunu yöneltti.

Büyükataman, mahkeme kararını Yargıtay’a taşıyacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti: "Yargıya müdahale edenler ve birileri adına karar veren hâkimler ‘Ayarıyla oynadığın kantar, gün gelir seni de tartar.’ sözünü akıllarından çıkarmamalıdır. Dün Türk Genelkurmayına kumpas kuranların bugün nerede olduklarını hatırlamak yeterli olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi adaletten tamamen ayrılarak, MHP’ye kurulmak istenen kumpasın parçası olanları gün geldiğinde tek tek açıklayacaktır. Mahkeme kararının bir diğer yönü; bize AKP ile anlaştığımızı iddia eden müfteriler, aylardır ‘MHP, Saray ile anlaştı; mahkemeden kesinlikle kongre kararı çıkmaz.’ propagandası yapanlar şimdi ne diyecektir? En azından çıkıp özür dileyecek kadar haysiyetleri var mıdır?"

MHP’lileri birlik olmaya çağıran Ataman, şöyle devam etti: "Gün ülkemizin bu zor zamanlarında Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında birleşerek AKP’nin ülkeyi bölünmeye götüren politikalarını ve AKP’yi siyaset mezarlığına gömme günüdür. Milliyetçi Hareket Partisinin kongresi 18 Mart 2018’dir. Sözü olan Ülkücü, Türk Milliyetçilerinin lideri olmak isteyen Ülkücü bugüne kadar olduğu gibi olağan kongremizde aday olabilir. Buna kimsenin bir itirazı söz konusu değildir. Son olarak diyoruz ki: "Bu hakimler veremez/Hükmünü bu celsenin/Hazır olun Bozkurtlar!/Hüküm sırası sizin!"dedi.