ANKARA - Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu,"2016 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler Arası Ankara İl Yarışması"nda birinci oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkent’te geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Ankara İl Yarışması"nı üst üste 5 kez kazanan FOMGET Halk Dansları Topluluğu, birincilik kupasını bu yıl da Burdur yöresine ait oyunlarla elde etti.

FOMGET Halk Dansları Topluluğu, Yaşar Sevim Spor Salonu’nda, "Büyükler Geleneksel Düzenlemeli" dalda gerçekleştirilen yarışmaya, asıl ve kursiyerlerden oluşan 2 ekiple katıldı.

Yurt içi ve yurt dışında büyük başarılara imza atan FOMGET’in 32 kişiden oluşan asıl ekip, birinciliği Burdur yöresine ait danslarla göğüslerken, FOMGET kursiyerinden oluşan 32 kişilik ikinci ekip de Gaziantep yöresine ait oyunlarla üçüncülüğün sahibi oldu. Yarışmada Çankaya Hoytur ekibi de ikinciliği elde etti.

Son 6 yılın Ankara birinciliğini kazanan Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, 14-15 Mayıs günlerinde yapılacak grup yarışmasına katılmaya hak kazandı.