ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya verdiği desteğin yanı sıra açtığı kurslarla da yeni yetenekleri sanata kazandırıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bir yandan bünyesindeki gruplarla sanatsal faaliyetlerini sürdürürken, bir yandan da müzikten tiyatroya, halk oyunlarından unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlara kadar pek çok dalda ücretsiz kurslar açıyor.

Sanatın izleyicisi olmanın yanında yeteneğini geliştirmek, kendini ilgilendiği sanatsal ve kültürel faaliyetin içinde görmek isteyen genç-yaşlı binlerce Başkentli için açılan kurslar, büyük ilgi görüyor.

Bu yıl da yoğun ilgi gören drama-tiyatro, zerefşan, folklor, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği kurslarına katılan vatandaşlar, her biri kendi dalında profesyonel hocaların gözetiminde eğitim almaya başladı.

Yeni yeteneklere destek

Birbirinden farklı onlarca eseri büyük bir başarıyla Başkentlilerle buluşturan "Başkent Tiyatroları", bu yıl da tiyatro eğitimi almak isteyen tiyatroseverler için "Drama ve Tiyatro" eğitim kursu açtı. İlginin yoğun olduğu Başkent Tiyatroları’nda, başvuranlar arasında yapılan elemelerin ardından çalışmalar başladı.

Her biri birbirinden usta tiyatro sanatçılarından eğitim alan 17 yaş üstü 102 öğrenciye; tiyatro kuramı,doğaçlama, mimik, jest, sahne bilgisi, beden dili, ses, diksiyon,dramaturgi, geleneksel Türk Tiyatrosu ve oyunculuk yöntemleri konularında eğitim veriliyor.

Geleneksel sanatlar, zerefşan’da hayat buluyor

Geleneksel Türk süsleme sanatlarını yaşatmak, yeni nesillere öğretmek için kurulan "Zerefşan Nakışhanesi", bu yıl 350’nin üzerinde kursiyerle, eğitimine start verdi.

Tezhip sanatında "altın saçıcı" anlamına gelen, alanında "bilgi saçan" Zerefşan Nakışhanesi'nin eğitimleri, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde yürütülüyor. Bugüne kadar binlerce kursiyerin eğitim gördüğü nakışhanede, minyatür, Türkkari (resim), kaligrafi ve kaatı (ince kağıt oymacılığı) sanatı branşlarında 5 öğretmenle, haftanın 6 günü eğitim veriliyor.

FOMGET’te yeni dansçılar yetişiyor

Sadece Başkent’in değil, yurt içi ve yurt dışında aldığı ödüllerle Türkiye’nin gurur kaynağı olan FOMGET de yeni dansçılar yetiştirmeyi sürdürüyor.

Folklor kursunda, 16-29 ile 29 yaş üzeri olmak üzere minikler, yıldızlar, gençler ve hobi gruplarından oluşan 107 kişi eğitim alıyor.

Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Koroları

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulduğu günden bugüne tam 25 yıldır verdiği konserlerle, Başkentlileri kaliteli müzikle buluşturan Kent Orkestrası’nın yanı sıra amatörlerden oluşan Türk Halk ve Türk Sanat Müziği koroları da Başkentlilere birbirinden güzel konserler vererek, gönüllerde taht kuruyor. Her yaş ve meslek sahibi Başkentlilerin oluşturduğu THM ve TSM korolarında yer almak isteyen Başkentliler için Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan müzik kurslarında da eğitimler başladı. Türk Müziği'nin seçkin eserlerinin seslendirildiği Halk Müziği ve Sanat Müziği kurslarında toplam 200 kişi eğitim alıyor.