Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi, Başkent’te dondurucu soğuklara karşı yaşam mücadelesi veren evsizlere sıcakyuva ortamı sağlıyor

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi, Başkent’te dondurucu soğuklara karşı yaşam mücadelesi veren evsizlere, 2008 yılından bu yana sıcak bir yuva sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Barınma Evi’ne gelen veya getirilen evsizlerin önce kayıtları yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Giysi Merkezi’ne götürülen evsizlerin giysi ihtiyaçları karşılanıyor. Sıcak bir banyo yapıp temizlenen evsiz vatandaşlar, yeni kıyafetlerini giyiyor ve karınlarını doyuruyor. Evsizler, soğuk kış aylarında sokaktan kurtularak, sıcacık bir odada yataklarında uyuyup yorgunluklarını atıyor, kalorifer peteklerinin ısıttığı dinlenme odasında televizyon izleyerek sıcak bir ortamın özlemini çıkarıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Barınma Evi’nde sağlıklarına yeniden kavuşan evsizler, birbirleriyle tanışıp yeni dostluklar kuruyor.

TEK TEK KAYITLARI YAPILIYOR

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sokakta kalan evsiz vatandaşlara yardımlar aralıksız sürüyor. Barınma Evi, "Evsiz Vatandaşlar 153" ihbar hattına verilen bilgiyle yetkili ekipler tarafından getirildikleri gibi, kendi imkânlarıyla da gelebiliyorlar. Barınma Evi’ne bağımlılar ile psikolojik rahatsızlığı olanlar kabul edilmiyor. Bu özelliklere sahip vatandaşlar, yetkili birimlere yönlendiriliyor.

SICACIK BİR YUVA

Çeşitli nedenlerden dolayı sokaklarda yaşamak zorunda kalan evsizler, memnuniyetlerini şöyle dile getirdiler:

Ö. U. (46): Aslen Ordulu'yum. Yıllardan beri dışarıda yaşıyorum. Allah razı olsun, Belediye Başkanımız Melih Gökçek, böyle bir yeri hizmete açmış. Bizim gibi dışarıda yaşayan insanlar için çok iyi bir yer. Özellikle kışın burada kalıyoruz. Sıcacık bir yerde yatıyoruz. Banyo sıkıntımız yok. 24 saat sıcak suyumuz var. Kıyafet yardımı veriyorlar. En ufak bir sıkıntımız, sorunumuz olduğunda yetkililere bildiriyoruz. Burada çalışan herkes bizi dinliyor, birebir ilgileniyor.

Y. Ç. (58): Ailevi nedenlerden dolayı İstanbul’dan Ankara’ya geldim. 6-7 yıldır Ankarada'yım. Kışın soğuk olduğu zaman buraya sığınıyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Evimdekilerin yapmadığını, buradaki çalışanlar yapıyor. Allah bin kere razı olsun sıcak suyumuz var, yemeğimiz var, sıcak çayımız var.

D. E. (22): Aslen Çorumlu'yum. Üvey babam kovunca, evden ayrılıp sokağa düşünce, barınma evine sığındım. 5 -6 aydır sokaktayım. Belediyedekiler sağ olsun, böyle bir hizmet veriyorlar. Çok iyi hizmet görüyoruz.