ANKARA - Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarında yiyecek bulmaları zorlaşan sokak hayvanlarına yiyecek desteği veriyor.

Sokak hayvanlarının, yaşam alanlarında vatandaşları rahatsız etmeden sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için her türlü sağlık hizmetini ücretsiz sunan Büyükşehir Belediyesi, hayvanların kış şartlarında aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için gıda desteğine başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’nce "Sokak Hayvanlarına Gıda Desteği Programı" kapsamında, Bağlum’da sokak köpeklerinin yaşadığı 47 nokta, Yakacık’ta ise 8 noktaya kuru gıda bırakıldı.

Kuru gıdanın besin değeri ve kalori değerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Sağlık İşleri Dairesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü yetkilileri, gıda desteğinin hayvanseverlerle işbirliği içinde yürütüldüğünü ve bu işbirliğinin artarak devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yetkililer, sokak hayvanlarına gıda desteğinin diğer hayvanlar için de çeşitlendirilerek devam edeceğini söylediler.

Araç sahiplerinden de sabahları araçlarını çalıştırmadan önce ısınmak için kaputun altına sığınan hayvan olup olmadığını kontrol etmeleri uyarısında bulunan yetkililer , olmadığından emin olduktan sonra araçlarını çalıştırmalarını istediler.