ANKARA- Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Keçiören Belediyesi, destanı anlatan özel bir sergi açtı.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keçiören FTZ AVM'ye açılan Çanakkale Sergisinde büyük destana dair eserler yer alıyor. 20 parçadan ve 13 fotoğraftan oluşan sergide savaşta kullanılan silah, alet, mühimmatın yanı sıra askerlerin kullandığı özel eşyalar da sergileniyor. Cepheye dair fotoğrafların da yer aldığı sergi 30 Marta kadar gezilebilecek.

Tarih şuurunun gelecek nesillere kazandırılması hususunda azami gayret sarf eden Keçiören Belediyesi ayrıca 04 -09 Nisan 2016 tarihleri arasında da Kartaltepe Kent Ormanına Çanakkale Savaşı Platosunu kurmaya hazırlanıyor. Tiyatro ekibinin Çanakkale Savaşına dair bölümleri canlandıracağı Plato ile tarih yazan kahramanların cephede yaşadıkları tiyatral canlandırmayla anlatılacak.

5 NİSAN'DA ÇANAKKALE ANITI AÇILIYOR

5 Nisan'da Kartaltepe Kent Ormanında Çanakkale Anıtını da açmaya hazırlanan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Çanakkale Geçilmez diyerek destan yazan kahramanlarımızı destanın 101. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Çanakkale geçilemediği için bu topraklarda bağımsızlığımızı koruduk ve bugün hür bir şekilde yaşıyoruz. Onlar vatanı kurtarmak için gittiler ve geri dönmeyi düşünmediler. Yedi düvele karşı aynı ruh, aynı inanç ve aynı imanla çarpışarak Türk ordusunun kahramanca şahlanışını gösterdiler. Bütün amacımız halkımızın, özellikle gençlerimizin sağlıklı bir tarih şuuruna sahip olma imkanlarını genişletmektir. Sadece gönül borcunun bir gereği olarak değil, tarihe duyduğumuz saygı ve minnetin de bir göstergesi olarak genç kuşaklarımıza bu zaferi anlatmayı kendimize görev edindik. Çanakkale Anıtımızın açılışına ve Çanakkale Savaş Platosunu izlemeye tüm Keçiörenlileri ve Ankaralı'ları davet ediyorum." diye konuştu.