ANKARA - Çankaya Belediyesi, Temmuz ayında hayata geçirdiği "Hoş Geldin Bebek" projesi ile 3 ayda 248 aileye ulaştı.

Belediye, içerinde 0-3 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu bebek setini hediye ederek Çankaya’da dünyaya gelen 248 bebeğe "Hoş Geldin" dedi.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, hayata geçirdiği sosyal projelerinden "Hoş Geldin Bebek" ile dünyaya Çankaya’da gözlerini açan bebeklere ilk hediyelerini sunuyor. Yeni doğan bebeklerin ailelerine ziyarette bulunan Belediye, bebeğin abla ve ağabeyini de unutmuyor. 248 aileyi ziyaret eden belediye sağlık görevlileri, Hoş Geldin Bebek setinin yanı sıra 58 duvar saatini ve 59 kitap setini de evin büyük çocuklarına armağan etti.

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri sağlık görevlileri, yeni doğan bebeğe ve ailesine gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kutlama kartını da takdim ediyor. Görevliler, Hoş Geldin Bebek seti hediyesini sunmalarının ardından anneye kendi sağlığı ve bebek sağlığı konusunda bilgi aktarıyor. Belediye, ziyaretlerde bulundukları ailelerden geliri düşük olanları tespit ederek bebek bezi, ailenin diğer çocuklarına oyuncak ve giysi ile gıda desteğinde de bulunuyor.

 Kardeşlere psikolojik destek

Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri sağlık görevlileri, annenin lohusalık dönemini en iyi biçimde atlatabilmesi için yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler konusunda hem anneye hem de aile bireylerine bilgi veriyor. Evin, dünyaya yeni gelen bebekten önceki çocukların ruh sağlığını da düşünen Belediye, hem çocuğa hem de aileye psikolojik destek veriyor.