ANKARA - Çankaya Belediyesi, geçen sene vahşi bir cinayetle öldürülen Özgecan Aslan adına açacağı parktan, "Yerel Eşitlik Eylem Planı"nı açıklamaya kadar pek çok etkinlikle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne hazır.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ilk olarak geçen sene vahşi bir cinayetle öldürülen Özgecan Aslan adına park açacak. Oran Mahallesi Atatürk Sitesi’nde bulunan parka Heykeltıraş Aykut Öz’ün, Aslan’ın yanı sıra erkek şiddetiyle hayatını kaybeden kadınlara da adayarak, yaptığı heykel yerleştirilecek. 7 Mart 11.00’de gerçekleşecek törene Özgecan Aslan’ın ailesi de katılacak.

Aynı gün Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek (ÇSM) "Kentte Cinsiyet Eşitliğini Örmek" panelinde, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Altay Baykan konuşmacı olarak yer alacak. 14.00’te başlayacak panel, Grup Allegria’nın dinletisi ile sona erecek.

 Çankaya Belediyesi’nin 50’ye yakın sivil toplum örgütü işbirliği içinde hazırladığı, "Eğitim", "İstihdam", "Şiddet", "Sağlık", "Katılım" ve "Kentsel Hizmetler" başlıklarını içeren "Yerel Eşitlik Eylem Planı" da, 8 Mart’ta Ataköşk Otel’de düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

Yine 8 Mart 18.00 itibariyle Ankara Kadın Ressamlar Derneği’nin 46. Yıl Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturacak olan ÇSM, 19.30’da Sanatçı Sema Moritz konserine de ev sahipliği yapacak.

9 Mart 19.00’da da Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Karadeniz Kültür Topluluğu’nun "Türküler Kadınlarımıza" konserinin gerçekleşeceği ÇSM’de, 10 Mart saat 18.30’da Ressam Celal Binzet’in "Kadınla Buluşan Sanat" isimli söyleşisi başlayacak.