ANKARA - Çağdaş Sanatlar Merkezi, Opera Solistleri Derneği üyesi sanatçıların, Ali İsmail Korkmaz Vakfı yararına düzenlediği konsere ev sahipliği yaptı. Konsere, Gezi Parkı olaylarında uğradığı saldırıda yaşamını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi de katıldı.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ali İsmail Korkmaz Vakfı yararına düzenlenen "Düşlerinde Özgür Bir Dünya" konserine ev sahipliği yaptı. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılan konsere, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ve Ankara Katliamı’nda yaralanan ve hala hastanelerde tedavi görenler de katıldı.

Opera Solistleri Derneği üyesi sanatçıları tarafından hazırlanan ve tiyatro sanatçısı Bülent Yıldıran’ın sunduğu programda, operanın tanınmış sanatçıları sahne aldı. Soprano Şule Köken, Soprano Esra Çetiner Tural, Mezzosoprano Ezgi Karakaya, Tenor Okan Başel, Bariton Arda Aktar, Bariton İnanç Makinel, Bariton Beran Sertkaya, Bas Mehmet Yılmaz ve Piyanist Esra Poyrazoğlu Alpan Nazım Oratoryosu’ndan "Bugün Pazar" ile başlayan dinletide, operanın yerli ve yabancı seçkin eserlerini seslendirdiler.

"ALİ’M OLDUĞUNUZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konserin sonunda Ali İsmail için söylenen Mağusa Limanı ve Yiğidim Aslanım türküleri, izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Gözyaşları arasında tamamlanan konserin ardından Ali İsmail’in ailesi sahneye davet edildi. Sanatçılara ve izleyicilere hitap eden Anne Emel Korkmaz, "Ali’m olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi. ‘Alkışlar şehitlerimize, sanatçılarımıza ve Ali İsmail’i sahiplenen sizlere’ diyen Baba Şahap Korkmaz, ‘Allah kimseye evlat acısı vermesin, analar ağlamasın’ diyerek sözlerini tamamladı.

Ağabey Gürkan Korkmaz ise ölümlerin kanıksanmasından utanç duyduğunu ifade ederek Suruç ve Ankara katliamlarında ölenlerin isimlerin daha şimdiden unutulduğuna vurgu yaptı. "Onlar da Ali İsmail kadar masumdurlar. Onları da unutturmamak için çalışacağız" şeklinde konuşan Korkmaz, kardeşi Ali İsmail’in yaşamından, ajandasına aldığı notlardan örnekler verdi. Ali İsmail gibi düşünen gençlere destek vermek için Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nı kurduklarını anlatan Gürkan Korkmaz, annesinin ilk kez ALİKEV etkinliğinde yüzünün güldüğünü görünce düşlerinin gerçeğe dönüştüğünü anladıklarını söyledi.