ANKARA - Görme engellilerin kitap dinleyebilmesine olanak sağlayan Sesli Kütüphane’de gönüllü okuyucu olmak isteyenler, 431 13 25 numaralı telefonu arayabilirler.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’nin, görme engellileri kitapla buluşturmak amacıyla kurduğu Sesli Kütüphane, gönüllü okuyucularını bekliyor. Kitapların görme engelli vatandaşlar tarafından dinlenebilme imkanı sağlayan Sesli Kütüphane’ de romandan bilimsel araştırmaya, kişisel gelişimden biyografiye kadar pek çok kitap okunmayı bekliyor.

Sesli Kütüphane’de bugüne dek okunan kitap sayısı 130’u buldu. Sesli Kütüphane’ye gelerek okunan kitapları dinleme şansı bulan ve kitaplara ilgisi artan görme engelliler, gönüllü okuyucuların daha fazla sayıda kitap okunmasını talep ediyorlar. Kitapların kendileri için karanlık olan dünyayı renklendirdiğini belirten görme engelliler, "Ne kadar çok ses o kadar çok kitap" diyor ve okuyucuları davet ediyorlar.

SESLİ KÜTÜPHANE’YE GÖNÜLLÜ SESLER

Sesli kütüphanede, gönüllü okuyucu olmak için ilk olarak deneme kaydı yapılıyor. Okuyucunun ses tonuna göre belirlenen kitaplar daha sonra gönüllü okuyuculara profesyonel kayıt odasında okutularak kayda alınıyor. Okunacak kitapların seçiminde görme engelli vatandaşların talepleri de göz önünde bulunduruluyor. Gönüllü okuyucuların katkılarına açık olan, görme engelli kitap dinlemek isteyen herkesin ücretsiz olarak yararlanabildiği kütüphane, Şehit Gönenç Caddesi No:5 Kat:2 Maltepe adresinde bulunuyor (Eski Maltepe Park Alışveriş Merkezi). Kütüphanede gönüllü okuyucu olmak isteyenler 431 13 25 numaralı telefondan bilgi alabilir.