Kuğulupark, Almanya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve Çankaya Belediyesi’nin de desteklediği küresel ısınma, iklim değişikliği ve bunlarla bağlantılı sorunlara dikkat çekmek için bilgilendirme ve sertifika ile ağaç fidesi dağıtımı etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Alper Taşdelen’in de katıldığı "Dostum Ağaç" isimli etkinlikte 300 adet Mavi Ladin fidesi vatandaşlara armağan edildi.

Çankaya Belediyesi doğa ve çevre dostu etkinliklere verdiği desteğe bir yenisini ekledi. İklim Diplomasisi Günü nedeniyle küresel ısınma, iklim değişikliği ve bunlarla bağlantılı sorunlara dikkat çekmek için Almanya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen "Dostum Ağaç" etkinliği Kuğulupark’ta yapıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl’ün yanı sıra Fransa Büyükelçisi Laurent Bili, AB Türkiye Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati ve İngiltere Maslahatgüzarı Janet Elizabeth Douglas beraberce vatandaşlara ağaç dağıttılar.

Sabah saatlerinde başlayan etkinlik kapsamında beş ayrı grup tarafından vatandaşlarla konuyla ilgili anketler yapıldı.

Büyükelçiliklerin tanıtım standları kurduğu "Dostum Ağaç" etkinliğinde 300 adet Mavi Ladin bilgilendirici broşürler ve sertifika ile katılımcı vatandaşlara hediye edildi. İklim değişikliği ile mücadelede en önemli etkenlerin başında gelen ağaçları yaygınlaştırmak ve doğayı koruma bilincini arttırarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma amacını da taşıyan etkinlikte Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve yabancı ülke temsilcileri günün anısına Kuğulupark’a bir de ladin ağacı diktiler.

Editör: TE Bilisim