ANKARA - Çankaya Belediyesi, günümüzün halkevi olarak hizmet veren Çankaya Evlerine bir yenisini daha ekledi. Çankaya Evi sayısını 22’ye çıkaran Belediye, her yaşa hitap edecek Cebeci Çankaya Evi’ni hizmete açtı.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi’nin açılışında bölgeye bir de gündüz çocuk bakımevi açacaklarının müjdesini verdi.

Çankaya Belediyesi, her yaş grubundan vatandaşın hizmet alabildiği Çankaya Evlerinden bir yenisini de Cebeci’de açtı. Yaşlıların, "Bahar Evi"nde sosyalleşebileceği, çocukların "Oyun Evi"nde eğitmenler eşliğinde zaman geçirebileceği Cebeci Çankaya Evi’nde bulunan 11 derslikte ise, makyaj teknikleri eğitiminden diksiyon derslerine, yabancı dil derslerinden enstrüman çalmaya kadar geniş bir yelpazede eğitim veriliyor.

 Kursları bitirenlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da alacağı Cebeci Çankaya Evi’nde çağrı merkezi elemanı, grafik tasarımı, ön kasa elemanı gibi meslek edindirmeye yönelik dersler de yer alıyor.

 Açılışta vekiller de yer aldı

 Kutlugün Sokak No:14’de bulunan Cebeci Çankaya Evi’nin açılışına, TBMM CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yanı sıra başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri de katıldı.

 "Verdiğim sözleri tutuyorum"

 Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, seçimlerden önce Cebeci’ye verdiği sözleri tutmuş olmaktan çok mutlu olduğunu vurguladı. Parkları yenilediklerini, kaldırım ve asfalt çalışmaları yaptıklarını belirten Taşdelen, "Çankaya Evi’miz ile de her yaş grubundan vatandaşımıza hitap ediyoruz. Yaşlılarımız artık burada gazetelerini okuyup, çaylarını içecek. Üniversite öğrencilerimiz ders çalışabilecek, kurslarımızdan yararlanabilecek. Kadınlar, çocuklarını eğitmenlerimize teslim edebilecek" diye konuştu.

 Başkan Taşdelen, Cebeci’de bir gündüz bakımevi açacaklarının da müjdesini verdi.

 "İnsan odaklı belediyecilik"

 Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise, Çankaya nüfusunun gün içinde 1 milyonun çok üstünde olduğunu ifade ederek, "Sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı çalışan Çankaya Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ilçesine büyük bir özveriyle hizmet ediyor" dedi.

 CHP’li belediyelerin tüm vatandaşlarına ayrım yapmaksızın nitelikli hizmet verdiğini belirten Bingöl, bir CHP’li olarak CHP’li belediyelerle gurur duyduğunu belirtti.