ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin ilçede eğitim hayatını sürdüren üniversite öğrencilerine maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği, Çankaya’nın Filizleri projesine destek günbegün artıyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, hem Kızılay esnafının ilgi gösterdiği Çankaya’nın Filizleri projesini anlatıyor hem de son zamanlarda ticari kaygı yaşayan esnafın sıkıntılarını dinliyor.

Çankaya Belediyesi’nin üniversite öğrenimlerini Ankara’da sürdüren öğrencilere yönelik hayata geçirdiği Çankaya’nın Filizleri projesi giderek büyürken Çankaya halkıyla öğrencileri bir araya getiren Çankaya’nın Filizleri Ailesi günbegün yeni destekçilerle çoğalmaya devam ediyor.

Projeye destek olan her Çankayalı maddi durumu yetersiz ve okumakta güçlük çeken bir ya da daha fazla üniversite öğrencisine aylık 300 TL burs veriyor. Çankayalıların 3 ayda 150 öğrenciye maddi destek sağladığı projede Kızılay Konur Sokak esnaflarından Su Kafe yetkilileri, Çankaya’nın Filizleri ailesinin bir parçası oldular.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfında okuyan 19 yaşındaki Ulaş Yaprak’a eğitim hayatı boyunca maddi destek sağlayacak olan Su Kafe, Çankaya’nın Filizleri plakasını taşımanın gururunu yaşadı.

KOMİTE SAYISI ARTIYOR

Çankaya’nın Filizleri projesine destek olan Su Kafe’de gerçekleşen ve ilki Karanfil Sokak esnafıyla gerçekleştirilen esnaf buluşmalarının ikincisi Konur Sokak esnafı ile yapıldı. Son aylarda yaşanan terör olaylarından dolayı darbe yiyen Kızılay’ın yeniden eski günlerine dönme konusunda esnafla bir araya gelen ve çözüm yolları üzerinde fikir alışverişinde bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye ile esnafın birlikte çalışacağı komitelerin sayısını artıracaklarını söyledi.

TUTAMAYACAĞIM BİR SÖZ VERMEM

Ankara’nın Cumhuriyet tarihinin en ağır krizlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını ve belediye olarak bu krizi nasıl atlatırız gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Taşdelen, "Biliyoruz ki Kızılay’daki esnaf çökerse Ankara çöker, Çankaya da çöker. Bir kentin ekonomisini ayakta tutan o kentin merkezidir. Acil bir şeyler yapmamız lazım. İlkini Karanfil Sokak’ta kuracağımız komitenin bir benzerini diğer bölgelere de yaymak istiyoruz. Diyalog ortamını her kulvarda yaşatmamız lazım, birlikte hareket edip çözüm yollarını bulmalıyız. Bizler bu kenti yaşatacak mıyız, öldürecek miyiz buna karar vermemiz lazım. Daha demokratik, daha katılımcı, sizin işin içinde olduğunuz çalışmaların daha sağlıklı ilerleyeceğini düşünüyorum. Benim hayatta şöyle bir prensibim var; ben tutamayacağım bir söz vermem, bir söz veriyorsam da tutarım. Sizlerin de desteğiyle her türlü sorunu aşacağımızdan en ufak kuşkum yok’ diye konuştu.