Çankaya Belediyesi ve ÇAYED Yarım Elma; ilçeye bağlı Karahasanlı ve Evciler kırsal mahallelerinde ağaç dikme şenliği, gıda çeki ve kıyafet yardımı düzenledi.

Kurtuluş ve Süleyman Uyar ilkokullarından gelen yaklaşık 80 öğrenci, çam, sedir, meşe ve akasya fidanlarını toprakla buluşturup can suyu verdi.

Kent merkezindeki mahallelerde yürüttüğü çalışmaları kırsal mahallelere de taşıyan ve köylerde yaşayan Çankayalıları yalnız bırakmayan Çankaya Belediyesi, düzenlediği ağaç dikme çalışmaları ve sosyal yardımlarla hem doğaya hem insanlara dokunuyor.

Bu kapsamda Karahasanlı ve Evciler kırsal mahallelerinde, Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma işbirliğiyle düzenlenen bir dizi etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç’in katılımı ve Çankaya Kent - Tarım Birimi ile ÇAYED Yarım Elma Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, önce Karahasanlı Köyü kırsal arazisinde başkentten gelen çocukların da katılımıyla bir ağaç dikme şenliği yapıldı.

ÇOCUKLAR FİDANLARI

TOPRAKLA BULUŞTURDU

Kurtuluş ve Süleyman Uyar ilkokullarından, öğretmenleri ve velileriyle Karahasanlı Köyü’ne gelen yaklaşık 80 öğrenci, Çankaya Belediyesi tarafından ağaçlandırılmak üzere daha önceden hazırlanan alanda çam, sedir, meşe ve akasya ağaçlarının fidanlarını toprakla buluşturdu, diktikleri ağaçlara can suyu verdiler.

Dikimden önce Kent ve Tarım Birimi uzmanlarının verdiği bilgileri dikkatle dinleyen çocuklar daha sonra öğretmenleri ve anneleriyle birlikte fidanları dikti.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç de çocuklarla birlikte ağaç dikti. Neşeli görüntülere sahne olan ağaç dikim şenliğinin en renkli anları, diktikleri ağaçlara sarılarak fotoğraf çektiren minikler oldu. Doğasever çocuklar, yaklaşık bir buçuk saat süren etkinliğin yorgunluğunu köylü teyzelerinin kendileri için hazırladığı gözleme ve ayran ziyafetiyle attı.

EVCİLER’DE SOSYAL

YARDIM BULUŞMASI

Ağaç dikim şenliğini izleyen bir diğer etkinlik de Evciler Köyü’nde ÇAYED Yarım Elma tarafından düzenlenen gıda çeki ve kıyafet yardımı oldu. Evciler’de yaşayan 30 aileye, bir aylık mutfak masraflarını karşılayacak miktarda yardım çeki armağan eden ÇAYED Yarım Elma, ihtiyaç sahiplerine ayrıca kıyafet yardımı da yaptı.

Çankaya Belediyesi’nin kırsal mahallelere yönelik sosyal yardım ve etkinlikleri 5 Haziran’da Yakupabdal’da çocuklara yönelik yapılacak kitap dağıtım ve oyun şenliğiyle sürecek.