ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin iki torba geri dönüştürülebilir katı atık getirene çam fidanı hediye ettiği "Geri Dönüşümler Fidan Oluyor" kampanyası, 16 günde 3 bine yakın fidanı toprakla buluşturdu.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği geri kazanım kampanyası çerçevesinde okullarda ve Çankaya Evleri’nde çevre bilinci eğitimleri de verildi.

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün pilot bölge olarak belirlenen Çayyolu’nda başlattığı "Geri Dönüşümler Birer Fidan Oluyor, Çankaya Temiz Hava Alıyor" kampanyasının deneme süreci başarıyla tamamlandı.

Evlerinde ve iş yerlerinde biriktirdikleri iki poşet geri dönüştürülebilir katı atığı belirli noktalara teslim eden Çankayalılara bir çam fidanı hediye edilen projeye katılım büyük oldu.

Çayyolu sakinleri ve bölgedeki okulların yoğun katılım gösterdiği geri kazanım kampanyası sonucunda, 16 gün içerisinde 2 bin 940 fidan, çevreci Çankayalılara dağıtıldı. Çankaya Belediyesi ayrıca bu fidanların toprakla buluşturulması için isteyen Çankayalılara destek de verdi.

Pilot bölgede önemli başarı elde eden projenin ilçenin diğer bölgelerine de yaygınlaştırılması üzerinde çalışılıyor.