Günlük 10 bin kapasitesiyle Çankaya sokaklarını süsleyecek taşları üreten Çankaya Belediyesi Beton Elemanları Üretim Tesisi, belediye bütçesine önemli katkıda bulunuyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi, kaldırım, bordür, tretuvar çalışmalarında kullandığı taşların üretimine kendi tesislerinde aralıksız devam ediyor. Daha önce Mamak’ta bulunan Beton ve Beton Elemanları Üretim Tesisi’ni Karataş şantiye alanındaki yeni yerine taşıyan Çankaya Belediyesi, seri üretime ağırlık verdi. Kilittaş, bordür, bahçe bordürü, standart bordür, plaktaş, engelli takip taşı ve oluktaş üretimi yapılan tesis, Çankaya Belediyesi’nin bütçesine de önemli ölçüde rahatlama sağlıyor.

GÜNDE 10 BİN ADET TAŞ

Çankaya Belediyesi’nin 60 dönüm arazi üzerine inşa ettiği yeni üretim tesisinde sıcak havaya rağmen taş üretimini aralıksız sürdüren ekipler, her biri 20 adet taş alan 500 paletlik üretimle, Çankaya sokaklarında ve parklarında kullanılmak üzere günde 10 bin taş üretiyor. Kendi taşını üreterek büyük ölçüde tasarruf sağlayan Çankaya Belediyesi, Nisan 2014’ten bu yana kendi tesislerinde ürettiği 57 bin 225 metretül bordür ile 76 bin 81 metrekare tretuvarı kullandı.

Editör: TE Bilisim