Çankaya Belediyesi ve Uluslararası Ticari Bilimler ve Ekonomi Öğrencileri Birliği (AIESEC - Ankara) arasındaki işbirliğinin kapsamı, imzalanan üç yıllık protokolle genişledi.

Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalya, Belçika, Ukrayna, Pakistan ve Dominik Cumhuriyet’inden gelen AIESEC gönüllüsü öğrencileri 6 hafta stajyer olarak ağırlayan Çankaya Belediyesi, protokolle birlikte stajyer öğrencileri sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde ağırlayacak.Yabancı misyonların ve üniversitelerin merkezi olan Çankaya, konumu ve önemine yakışır bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Çankaya Belediyesi, Uluslararası Ticari Bilimler ve Ekonomi Öğrencileri Birliği (AIESEC - Ankara) ile yabancı öğrencilerin Çankaya Belediyesi’nde staj yapmasına olanak tanıyacak üç yıllık bir protokol imzaladı.Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner ve AIESEC Ankara 2015 – 2016 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Seldüz tarafından imzalanan protokol uyarınca, AIESEC gönüllüsü üniversite öğrencileri, 3 yıl boyunca, 6 haftalık sürelerle olmak kaydıyla Çankaya Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde staj yapacak.

Protokol imza töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, AIESEC gibi uluslararası düzeyde tanınırlığı ve saygınlığı olan bir dernekle işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Çankaya Belediyesi olarak, yabancı bir ülkede iş ve yaşam tecrübesi edinmek isteyen gençlere kapılarını açmaktan mutlu olduklarını kaydeden Güner, bu projenin stajyer öğrenciler kadar Çankaya Belediyesi personeli için de verimli ve yeni bir deneyim olduğunu belirtti.

Güner, imzalanan protokolle şu an pilot olarak yürütülen ilk staj dönemini, sağlam ve sürdürülebilir bir zemine oturtmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu sayede hem dünyanın çeşitli yerlerinden gelen çalışkan gençlerin yeni bir kültürü tanıma ve yeni ortamlarda çalışma olanağı bulacağını; hem de belediye çalışanlarının genç stajyerlerin dinamizmi ve çalışma azminden istifade edeceğini anlatan Güner, projenin her iki taraf için de yararlı olacağına inandığını belirtti.AIESEC Ankara 2015 – 2016 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Seldüz de protokolün kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek Çankaya Belediyesi ile yapılan işbirliğinin verimli olacağına inandığını söyledi.

AIESEC NEDİR?

Farklı deneyimler edinmek ve farklı kültürleri tanımak için 1948 yılında Avrupalı gençler tarafından kurulan AIESEC, dünyanın en büyük öğrenci birliklerinden biri. Portekiz’den Çek Cumhuriyeti’ne, Çin’den Ukrayna’ya, Tayvan’dan Brezilya’ya dünyanın dört bir yanından üniversite öğrencileri, sosyal sorumluluk ve gönüllük projeleri kapsamında dünyayı geziyor; yeni kültürler tanıyıp iş ve yaşam deneyimleri ediniyorlar. Ağırlıklı olarak iktisadi bilimler ve ekonomi alanında eğitim gören öğrencilerin rağbet ettiği AIESEC’in sosyal sorumluluk projelerine, alan ayrımı olmaksızın bütün üniversite öğrencileri başvurabiliyor.