ANKARA - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yıllardır tapu bekleyen 50 Yıl Mahallesi halkına tapu sevinci yaşattı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında tahsis işlemlerini tamamlayan hak sahipleri, arsa tapularını Alper Taşdelen’in elinden aldılar.

 Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya İlçesi sınırlarında kentsel dönüşüm kapsamında yer alan 50. Yıl Mahallesi, 40 yıl sonra tapusuna kavuşuyor. Tapularını almaya hak kazanan ve işlemleri tamamlanan bölge halkından 6 kişiye Çankaya Belediyesi’nde düzenlenen törende tapuları verildi.

 Tapu teslim töreninde güzel bir olay için bir araya geldiklerini belirten Alper Taşdelen, "Uzun zamandır beklediğiniz yolunu gözlediğiniz tapularınızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Belediye olarak göreve geldikten sonra sorunları görüp çözümü için gerekli çalışmaları başlattıklarını ve tapu teslimde ilk etabı tamamladıklarını kaydeden Taşdelen, hak sahiplerinin mağdur olmamaları için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

 "keşke eşim yaşasaydı da o da görseydi"

50. Yıl Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında tapu bekleyen yaklaşık bin kişi arasından tahsis işlemleri tamamlanan 6 kişinin tapusunu veren Taşdelen, "Hayırlı uğurlu olsun. Allah güzel günlerde yaşatsın" dileklerinde bulundu. Tapusunu Alper Taşdelen’in elinden alan bölge sakinlerinden Şerife Şener, "Keşke eşim yaşasaydı da bugünü O da görseydi. Allah işini rast getirsin" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

 Muhtar: "Vatandaşlarımız inanmıyorlardı"

Mahalle sakinlerinden Emine Yazgan, Dursun Işık, Necla Karaca, İsmet İşlek’in yanı sıra hak sahiplerinden Fatma Üvey adına tapusunu teslim alan 50. Yıl Mahallesi Muhtarı Fatma Çetin, Taşdelen’e "Vatandaşlarımız inanamıyorlardı. ‘Vermezler’ diyorlardı. Yıllardır bekliyorduk. Bugünü de gördük, teşekkür ediyoruz" dedi.