Çankaya Belediyesi’nin ilçe genelinde dört bölgede kurduğu İftar Çadırları Ramazan’ın ilk gününde vatandaşlarla doldu taştı. İlk iftarda yemekler paylaşıldı, ekmekler bölüşüldü.

Türközü, Seyranbağları, Cebeci ve Dikmen Karapınar’da iftar çadırları kuran Çankaya Belediyesi, Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımında da bulunacak.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan ayı Çankaya’ya bereketiyle geldi. Çankaya Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırlarına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Oruç tutan vatandaşların ve bölge halkının 7’den 70’e ilgi gösterdiği iftar çadırlarında, Ramazan ayının ilk günü dolu dolu geçti. Çadırların önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara kapılarını açan Çankaya, binlerce insanı ağırladı.

Çankaya Belediyesi, oruç açmak için su ve hurma bulundurduğu sofralarında, vatandaşlara mercimek çorbası, tas kebabı, pirinç pilavı ve sütlaçtan oluşan bir mönü sundu.

Dört ayrı bölgeye iftar çadırı

Çok sayıda vatandaşa ulaşabilmek amacıyla dört ayrı bölgede iftar çadırı kuran Çankaya Belediyesi, Ramazan boyunca her gün yaklaşık 5 bin vatandaşa iftar yemeği verecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 150 binin üzerinde Çankayalıyla iftar sofrasını paylaşacak olan Çankaya Belediyesi, Ramazan’ın ruhuna yakışır dayanışmayı ilçenin dört bir yanına ulaştıracak.

Gıda yardımları Ramazan’da

artarak sürüyor

Yıl boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak gıda yardımlarında bulunan Çankaya Belediyesi, Ramazan ayında da yardımlarına devam ediyor. İçerisinde temel gıda malzemeleri bulunan gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Belediye ekipleri, Ramazan ayı boyunca daha yoğun bir mesaiyle vatandaşlara ulaşacak.

Çankaya belediyesi iftar çadırları

Cebeci Bölgesi: Cebeci Camii Yanı

Türközü: Metin Oktay Mahallesi’nde Yunus Emre Camii Yanı

Dikmen Karapınar: Karapınar Mah. Dikmen Cad. 1181.Sok. No:4 TODAM Yanı

Esat bölgesi: Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarlığı yanı