ANKARA - Çankaya Belediyesi sanatla dolu yeni bir aya daha hazır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadına ve kadın sorununa dikkati çeken söyleşi, sergi, film gösterimi, konser gibi etkinliklerin yoğun olarak düzenleneceği Mart ayında, ölümünün 43. yılında halk ozanı Aşık Veysel, 76. doğum gününde şair Metin Altıok da anılacak.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) 6 Mart’a kadar görülebilecek "Don Kişot’un İzleri" sergisine ev sahipliği yapmaya devam ederken, 2 Mart’ta da "Yazarlar Buluşuyor" etkinliğiyle, İngiliz yazar Ned Beauman ve yazar Hakan Günday’ı Ankaralılarla bir araya getirecek. Yazarlar, kentlerin edebiyata nasıl yansıdığını konuşacaklar.

3 Mart 19.30’da "Hakkari’de Bir Mevsim" 10 Mart 19.30’da ise "Aaahh Belinda!" filmlerinin ücretsiz olarak gösterileceği ÇSM’de, 4 Mart 18.30’da "Ali Tatar Edebiyat Ödülleri" töreni düzenlenecek.

ÇSM’de 7 Mart 10.00’da "Kentte Cinsiyet Eşitliğini Örmek" başlığıyla düzenlenecek panelde ise aralarında CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner’in de bulunduğu konuşmacılar, kadınların kent yaşamındaki durumlarını konuşacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sanatçı Sema Moritz "Ruhunuza Dokunan Şarkılar"" konseri verecek. Katılmak için ÇSM’den yer fişi alınması gereken konser, 19.30’da başlayacak. Yine 8 Mart’ta açılacak Ankara Kadın Ressamlar Derneği’nin 46. Yıl Geleneksel Sergisi, 22 Mart’a kadar görülebilecek.

Karadeniz Kültür Topluluğu’nun, 9 Mart 19.00’da "Türküler Kadınlarımıza" konserini vereceği ÇSM’de 10 Mart 18.30’da ise Ressam Celal Binzet’in "Kadınla Buluşan Sanat" söyleşisi gerçekleşecek.

AŞIK VEYSEL, METİN ALTIOK ÇSM’DE

1993 yılında Sivas Madımak Oteli katliamında yaşamını yitiren Şair Metin Altıok 12 Mart 19.30’da 76. doğum gününde anılacak. ÇSM, 18-31 Mart tarihleri arasında ise ölümünün 43. yılında halk ozanı Aşık Veysel Anma Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. Sergide, Aşık Veysel’in plakları, mektupları, fotoğrafları, hayranlarından gelen mektupları, sazının telleri yer alacak.

Galeri Kara ise ilk olarak "Kadın ve İktidar" sergisine ev sahipliği yapacak, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri çerçevesinde, 1 Mart’ta açılacak sergi 11 Mart’a kadar görülebilecek. Galeride, 14-19 Mart tarihleri arasında Veteriner Hekimler Derneği’nin düzenlediği karma sergi, 23 Mart -2 Nisan tarihleri arasında ise Atila İlkyaz’ın kişisel resim sergisi yer alacak. Galeri Çankaya’da da 2-12 Mart tarihleri arasında "Kesişen Yollar" resim sergisi, 15-31 Mart tarihleri arasında ise Muzaffer Oruçoğlu’nun "Işıltılar Sanrılar" başlıklı resim sergisi yer alacak.

Programın ayrıntısına www.cankaya.bel.tr adresli internet sitesinden ulaşılıyor.