ANKARA - Çankaya Belediyesi, Bayraktar Çankaya Evi’nin temelini atarak Çankayalılara bir Çankaya Evi daha kazandırdı. Bayraktar Çankaya Evi, 15 Eylül’de hizmete girecek.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Taşdelen: "2016 yılı Çankayamızın atılım yılı olacak. Taş üstüne taş, eser üstüne eser koyacağız. Kısa süre içinde nasıl büyük işler başardıysak bundan sonra da çok daha büyük işler başaracağız"

Çankaya Belediyesi 23. Çankaya Evi’nin temelini Bayraktar Mahallesi’nde attı. Bayraktar Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine, CHP Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Nihat Yeşil, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ve bölge muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende yaptığı konuşmasına Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü nedeniyle Nazım’ın "Yok öyle umutları yitirip savrulmak… Unutma aynı gökyüzü altında direniştir yaşamak" dizeleriyle başlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bu ülkede vatanını en çok sevenler hep vatan haini ilan edildi. Ama insanlığın vicdanında Nazım en büyük şairdi" dedi.

Çankaya’ya yeni bir eser daha kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ve Bayraktar Çankaya Evi ile bir Çankaya Evi’ni daha halkın kullanımına sunacaklarını Alper Taşdelen, "Bugün temelini attığımız Bayraktar Çankaya Evi dışında Çankayamıza 5 Çankaya Evi daha kazandıracağız. Yaptığımız işler ya örnek olacak ay da bir rekor. Çünkü biz Çankayayız, Mustafa Kemal’in, Cumhuriyetin ilçesiyiz. Çalışmak, üretmek ve yeni eserler ortaya koymak zorundayız" diye konuştu.

"BÜTÜN OLUMSUZ ALGILARI YIKTIK"

Bayraktar Çankaya Evi ile birlikte sayısı 23 olan Çankaya Evlerinin vatandaşların sosyalleşme, kişisel gelişim, meslek edinme gibi çok yönlü katkı sunacağını belirten Taşdelen, "2016 yılı Çankayamızın atılım yılı olacak. Geride bıraktığımız iki yılda belediyeye ilişkin bütün olumsuz algıları yıktık. Artık Çankaya denilince, çalışkan, üretken, sorunları çözen, güler yüzlü bir belediye akla geliyor. Bu algıyı yaratan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halkımızın yararına birlikte daha çok çalışacağız. Taş üstüne taş, eser üstüne eser koyacağız. Kısa süre içinde nasıl büyük işler başardıysak bundan sonra da çok daha büyük işler başaracağız" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ÇANKAYA’YA TAM NOT

Açılışa katılan CHP Ankara milletvekilleri de kürsüden halkı selamladı. Demokrasinin, insan haklarının yok edildiği ülkemizde Çankaya Evleri’nde demokrasinin yeniden yaratılacağını söyleyen CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, ülkemizin Atatürk’ün Çankayası gibi aydınlık olması dileğini vatandaşlarla paylaştı.

Kürsüye gelen CHP Ankara Milletvekili Haydar Hakverdi ise, Çankaya Belediyesi çalışıyor. Geleceğin iktidarını krmak için daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var, dedi.

BAYRAKTAR ÇANKAYA EVİ ENGELSİZ OLACAK

96 ayrı branşta kursların verildiği Çankaya Evlerinin sonuncusu olan Bayraktar Çankaya Evi engelli vatandaşların kolaylıkla yararlanabilmesi için engelsiz olarak inşa edilecek. İçerisinde çok amaçlı kullanıma uygun büyük bir salonu ve 5 adet dersliği bulunacak Bayraktar Çankaya Evi 270 m² üzerine yapılandırılacak. Yaşlı yurttaşlar için Bahar Evi olarak hizmet verecek bir mekanı da içinde barındıracak Bayraktar Çankaya Evi, kadın, çocuk, her yaştan Bayraktarlılara hizmet verecek donanıma ve hizmet alanlarına sahip olacak.