ANKARA - Çankaya Belediyesi, çevreyi koruma ve geri dönüşüm bilincini kazandırmak için çocuklar için çevre kitapları hazırladı.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, atık pil toplayan Ulubatlı Hasan İlkokulu öğrencilerine, "Çanki ile Geri Dönüşüm", "Çanki ile İklim Değişikliği", "Çanki ile Çevre" isimli Çevre Kitapları Serisi’ni hediye etti.

Çankaya Belediyesi, Bilim Hikayeleri, Tükenmez Kitaplar ve Tükenmez Hayatlar kitaplarından sonra çocuklar için yeni bir kitap serisi daha kazandırdı. Çevre bilinci aşılamak için hazırlanan kitaplar, Çankaya Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü yetkilileri tarafından ziyaret edilen Ulubatlı Hasan İlkokulu’nda çocuklarla buluştu.

Öğrencilere, her şeyin çöp olmadığını, katı atıkların ayrıştırılması gerektiğini anlatan yetkililer, atık yağların, kullanılmış pillerin, elektronik eşyaların, pet şişelerin neden ayrı ayrı toplanması gerektiğini aktardı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan yetkililer, küresel ısınma, iklim değişikliği ve enerji tasarrufu gibi konularda da bilgi verdi.

Öğrencilerin birkaç aylık sürede kullandıkları pilleri çöpe atmayarak üç ayrı damacana kabında toplamış olduğunu gören yetkililer, durumdan büyük bir mutluluk duyarak kendilerine "Çankaya Belediyesi Çevre Kitapları Serisi"ni hediye etti.

"Çanki ile Geri Dönüşüm", "Çanki ile İklim Değişikliği", "Çanki ile Çevre" isimli kitaplardan oluşan seri diğer okullarda da öğrencilere ulaştırılıyor.