ANKARA - Çankaya'nın dört bir yanında yer alan Çankaya Evleri, yeni dönemde meslek edindirme kurslarıyla kalifiye eleman yetiştirecek.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Halkın bilgi ve becerilerini artırmak ve mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Çankaya Belediyesi tarafından kurulan "Çankaya Evleri", istihdama katkı sağlamak amacıyla meslek edindirme kursları açıyor.

İngilizceden gitara, el beceri kurslarından hasta bakıcılığına kadar çok renkli bir yelpazede kurslar düzenlenen Çankaya Evleri’nde yeni dönemde istihdama nitelikli işgücü sağlamak amacıyla meslek edindirme kursları da olacak.

Gençlerin, ev kadınlarının istihdama katılabilmesini sağlamak amacıyla kendilerine uygun her türlü kurs imkanını bulacakları Çankaya Evleri’nde kayıtlar, 14 Eylül’de başlayacak. Çankaya’nın dört bir köşesinde yer alan Çankaya Evleri yeni dönemde, meslek edindirme kursları kapsamında; makyaj teknikleri, halkla ilişkiler, emlak danışmanlığı, web tasarımı, auto-cad, grafik tasarım, özel eğitim elemanı, çocuk bakım elemanı, ön kasa elemanı, manikürcü, cilt bakımı, gıda kontrol elemanı, çağrı merkezi elemanı, müşteri asistanı, satış elemanı, sigortacı, kasiyer, reyon görevlisi, iç mekan dekorasyon elemanı gibi 35 farklı dalda eğitim verecek.

Eğitimler, Çankaya Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından verilecek ve kursiyerler kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacak. Daha önce ağırlıklı olarak hobi, kişisel gelişim ve dil kurslarına ağırlık vererek özellikle uygun vakti olan ve zamanını daha kaliteli geçirmek isteyenlerin adresi olan Çankaya Evleri, yeni dönemde gençlere daha çok fırsat sunacak.

Çankaya Evleri’nde yeni dönemde İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, İtalyanca, Fransızca kursları da devam edecek. Kişisel gelişim kursları olarak tanımlanan yaratıcı drama, diksiyon, hızlı okuma, etkili iletişim gibi kursların yanı sıra hobi kursu olarak nitelenen takı tasarımı, dijital fotoğrafçılık, dikiş, plates, ritim, dans, gitar ve bağlama kursları da tekrarlanacak.