ANKARA - Çankaya Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Yıldız Parkı’nda çalışmalar tamamlandı. 15 Aralık’ta açılışı yapılacak park, görsel güzelliğinin yanı sıra konut ve ticaret alanı açısından yoğun bir bölge olan Yıldız'ın otopark ve yeşil alan ihtiyacını da karşılayacak.

Yeni yılın hemen öncesinde açılış için son hazırlıkları yapılan Yıldız Park’ın 4 bin 338 metrekaresi yeşil alan olarak hazırlandı. Çocuk oyun alanı, çardakları ve havuzlarıyla park,

Çankayalılara kent içinde soluk aldıracak özel bir mekan halini aldı. Beş etap olarak planlanan park alanının öncelikle drenaj sorunu çözüldü. Altyapısı tamamlanan parkın çevresine, Çankaya’nın ‘imza’sı haline gelen 3 bin 995 metrekare renkli, desenli asfalt kaldırım yapıldı. Üç kuru havuzu, özel tasarım oturma birimleri, kent mobilyaları, oyun alanı, tartan ve çim tepeleriyle ile dikkat çeken Yıldız Parkı, bölgede araç sirkülasyonunun sağlanacağı yolların yanı sıra 97 araçlık otoparkla da hizmet verecek.

3 BİN 818 YENİ BİTKİ

Parkın yapım çalışmalarında yeşil dokunun zenginleştirilmesini ön planda tutan Çankaya Belediyesi, Yıldız Parkı’yla ilçeye 3 bin 818 yeni bitki kazandırdı. İnşaat ve yenileme sürecinde parkta bulunan ağaçları koruyan Çankaya Belediyesi, buna ek olarak, 107 adet yapraklı bitki, 107 adet ibreli bitki, bin 564 adet çalı ve 2 bin 40 adet mevsimlik çiçek daha ekerek bölgenin yeşil varlığını artırdı. 15 Aralık’ta bir şölenle hizmete girecek 17 bin 666 metrekarelik Yıldız Parkı, yeşil alanları ve estetik dokusuyla, bölge halkı için önemli bir eğlence ve dinlenme alanı olarak hizmet verecek.