ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin, lisans eğitimine devam eden öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Çankaya’nın Filizleri" projesine önemli bir destek daha geldi.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya’nın Filizleri İyi Niyet Protokolü’nü imzalayan Meşrutiyet MADO Pastanesi’nin işletme sahibi Ali Koçyiğit, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gören bir kız öğrenciye, eğitim hayatının sonuna kadar burs verecek. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve burs alan öğrencinin de katıldığı imza töreninde işletmeye, "Çankaya’nın Filizleri" plaketi de asıldı. Çankaya Belediyesi’nin, Ankara’da eğitim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılamak üzere burs verilmesini sağlamak için apartman ve site sakinleriyle, işletme sahipleri arasında dayanışma köprüsü kuran projesi "Çankaya’nın Filizleri"ne destek her geçen gün büyüyor. Çankaya’nın Filizleri’ne bir can suyu da MADO Meşrutiyet verdi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Kadir Yıldırım ve meclis üyelerinin katılımıyla işletmede düzenlenen törende "İyi Niyet Protokolü" imzalandı; işletmenin kapısına, o işletme tarafından bir üniversite öğrencisine burs verildiğini gösteren plaket çakıldı.

İmza töreni, Kızılay ve Çankaya’nın önde gelen işletmelerinin sahiplerini de buluşturdu. MADO Meşrutiyet’in Çankaya’nın Filizleri Projesi’ne verdiği destekten haberdar olan işletme sahipleri, bir filize daha can suyu vermek üzere proje hakkında bizzat yetkililerden bilgi aldı, "İyi Niyet Protokolü"nü inceledi. İmza ve plaket töreninde konuşan Başkan Alper Taşdelen; "Bu projeyi önemli bir proje olarak görüyor; sitelere, işyerlerine, mağazalara, şirketlere, kurumlara bir öğrenci de siz okutun diyoruz. Bu yıl ilk filizlerimize can suyu verdik, sizlerden gelen destek bizi daha da mutlu ediyor" dedi.

Taşdelen, aylık 300 lira olan burs tutarının, burs veren tarafından öğrencinin banka hesabına yatırıldığını ve bu sayede sistemin daha iyi işlediğini belirtti.Uygulamanın örnek olduğunu ve bu sayede birçok öğrencinin geçinebilmeye değil eğitimlerine odaklanabileceklerini söyleyen MADO Meşrutiyet’in bursiyer öğrencisi de "İyi niyetle ve ihtiyaçlarımız dikkate alarak hazırlanmış bir proje. Bu açıdan Çankaya Belediyesi’ne, Başkanımız Sayın Alper Taşdelen’e ve sağladığı bursla eğitimime devam etmeme olanak sağlayan Sayın Ali Koçyiğit’e teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞVURULAR BELEDİYEYE YAPILIYOR

Çankaya Belediyesi, proje kapsamında 3 bin üniversite öğrencisine katkı sağlamayı hedefliyor. "Çankaya’nın Filizleri Projesi" kapsamında burs vermek isteyen vatandaş ve işletmeler, Mithatpaşa Caddesi 52 numarada bulunan Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nden ve 0850 455 02 65 numaralı telefondan bilgi alabiliyor. Burs verilecek öğrencilerde aranan şartlar ile apartman ve site sakinlerinin projeye nasıl katkı vereceklerine ilişkin bilgilere belediyenin internet sitesinden de ulaşılabiliyor.