Kente, yeşile ve sağlıklı yaşama duyarlı projelerine bir yenisini ekleyen Çankaya Belediyesi, "Kent Bostanı" çalışmalarına başladı. 2 bin metrekare alan üzerinde kurulacak bostanın yapımı Mutlukent Mahallesi’nde sürüyor.

Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’nin, kentlerde yaşayan ve gerek kişisel tüketim gerekse hobi amacıyla tarımsal ürün yetiştiriciliği yapmak isteyenlere doğayla birlikte olma fırsatı sunan Kent Bostanı, Mutlukent Mahallesi Ağaçseven Sokak’ta kuruluyor.

Toplam 2 bin metrekare alan üzerinde kurulacak bostan ürün yetiştirmeye uygun 16 bölümden oluşacak. Kullanıcı başına, farklı çeşitlerde yerel tohumlardan üretilmiş yaklaşık 100 sebze fidesi dikilecek.Vatandaşlara dikimle beraber yetiştiricilik bilgilerinin de verileceği proje kapsamındaki üretimlerde hiçbir kimyasal madde kullanılmayacak. Bitkisel hastalık ve zararlılarla mücadelenin bile herkesin kolayca yapabileceği ve ulaşabileceği ev yapımı ilaçlarla sağlanacağı uygulamada, bitki besleme amacıyla doğal besleme yöntemlerinden de faydalanılacak.

BİTKİLERİN TOHUMLARI ŞENLİKTE TAKASLANACAK

Kent Bostanı, özel bir amaca da hizmet edecek. Üretim sezonunun sonunda alanda yapılan çalışmalarla yetiştirilen bitkilerin tohumları Çankaya Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Tohum Takas Şenliği’nde takasa sunularak el değiştirmesi sağlanacak. Kent bostanı aynı zamanda bahçıvanlık, süs bitkilerinde budama ve yetiştirme gibi çeşitli eğitim faaliyetlerinde de uygulama alanı olarak kullanılacak.

Editör: TE Bilisim