ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin Mutlukent Mahallesi’nde 2 bin metrekare alan üzerine kurduğu "Kent Bostanı" açıldı. Kimyasal madde kullanılmadan tarımsal üretim yapılan Bostan’ın açılışını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptı.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alper Taşdelen: "Yeni Nesil Belediyecilik anlayışıyla dünyadaki iyi projeleri Çankaya’da uyguluyor, halka verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz"

Çankaya Belediyesi’nin vatandaşların hizmetine sunduğu tarımsal ürün yetiştiriciliğinin yapılabilmesine olanak sağlayan Kent Bostanı, Mutlukent Mahallesi’nde açıldı.

Bitkisel hastalık ve zararlılarla mücadelenin de hiçbir kimyasal madde kullanılmadan herkesin kolayca yapabileceği ev yapımı ilaçlarla sağlanacağı bostanın açılışını, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptı. Konuşmasında, kentin içinde insanları toprakla buluşturduklarını belirten Taşdelen, "Kent yaşamından sıkılan insanlarımızın teorik ve pratik eğitimlerini alarak ekim ve dikim yapması için özel bir başlangıç yaptık" dedi.  Yoğun talep dolayısıyla bostanı kullanacak vatandaşların kura ile belirleneceğini söyleyen Taşdelen, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin de projenin paydaşı olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim