ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin eğitilebilir zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu amacıyla oluşturduğu Ç’engel Kafe artık Sakarya Caddesi’nde hizmet verecek. Down Sendromlu bireylerin garsonluk yapacağı Kafe’den elde edilen gelir, engelli bireylerin yararına kullanılacak.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’nin eğitilebilir zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu amacıyla oluşturduğu Ç’engel Kafe artık Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası’nın Sakarya Caddesi tarafında hizmet verecek. Daha önce Çankaya Belediyesi Maltepe Yerleşkesi’nde yer alan Kafe’nin, Sakarya’ya taşınmasıyla, down sendromlu çalışanların sosyal hayatın içinde daha fazla yer alması amaçlanıyor.

Kafe önünde gerçekleşen açılışa TBMM CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Nihat Yeşil, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yanı sıra Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

"Terörü lanetliyorum"

 Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Taşdelen, Ankara Garı önünde gerçekleşen terör eylemini lanetlediğini belirterek, "Yaşanan acı nedeniyle pek çok açılışımızı erteledik. Ülkemiz kan gölüne dönmüşken parklarımızın, sosyal yaşam alanlarımızın açılışını yapamazdık. Ancak Ç’engel Kafe, engelliler için örnek oluşturacak çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğu için açılışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Türkiye’nin bölünemeyeceğini, rejiminin değiştirilemeyeceğini vurgulayan Taşdelen, Mustafa Kemal’in yolunu sonuna kadar savunacaklarını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Bingöl de, Türkiye’de tarifsiz acılar yaşandığını vurgulayarak, "Çankaya Belediyesi, kardeşlerimize böyle bir mekan sunarak, bu kederli günlerimizde buruk da olsa mutluluk yaşamamıza vesile oldu" dedi.

Engelli engelsiz birarada

 Bahçesi ve iç mekanıyla müşterilerine ferah bir ortamda zaman geçirme olanağı sunmanın yanı sıra engelli ve engelsiz bireylerin aynı ortamda üretim yapmasına imkan tanıyanÇ'engel Kafe’nin menüsünde, özel tostlar ve sıcak-soğuk içecekler yer alıyor. Çengel Kafe ayrıca Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’nde engelli gençlerin ürettiği ahşap çocuk oyuncaklarının satış noktası ve ücretsiz engelli aracı şarj istasyonu olarak da hizmet verecek.