ANKARA - Çankaya Belediyesi Atık Yönetim Birimi ambalaj atıkları, atık pil, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile ilgili çevre duyarlılığı gösteren Çankayalılardan gelen talep ve şikayetleri değerlendiriyor.

 Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre korumaya yönelik çalışmalarını çok yönlü olarak sürdüren Çankaya Belediyesi, Atık Yönetim Birimi ile atıklara müdahale ediyor. Düzenli yürütülen denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen yazılı talep ve şikayetler de değerlendirilerek atıklar geri dönüşüm için toplanıyor.

 Ambalaj atıklarından atık pillere, bitkisel atık yağlardan elektrikli ve elektronik atık eşyalara kadar çevreye zarar verebilecek tüm atıkların toplanma çalışmaları gerçekleştirilirken bir yandan da afiş ve broşürler ile vatandaşlar konuyla ilgili bilgilendiriliyor.

 Çevre bilincinin oluşması ve duyarlılığın artmasına doğru orantılı olarak yoğunlaşan taleplere cevap veren Çankaya Belediyesi, bugüne kadar kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra site ve işyerlerine de çok sayıda geri dönüşüm ve atık pil kutularının yerleştirilmesini sağladı.

 Geri kazanılabilen atıklarla ilgili talep ya da öneride bulunmak isteyen vatandaşlar, Çankaya Çözüm Merkezi’ne e-posta yoluyla veya 444 06 01 numaralı telefonla ya da Çevre ve Kontrol Müdürlüğü’nün 458 89 03 telefon ve [email protected] adresinden Çankaya Belediyesi’ne ulaşabilirler.