Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği Genel Başkanı Filiz Kaynak, beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Çağdaş Arslan ve Nevzat Başaran ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti.

Sosyal demokrat belediyelerin çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu ziyarette, Yenimahalle Belediyesi’nin projeleri takdir topladı.

"Yenimahalle, güzel bir örnek"

Yenimahalle Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği Genel Başkanı Filiz Kaynak Yaşar’a güzel ev sahipliğinden ve Yenimahalle’de hayata geçirdiği güzel hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yurtdışındaki sosyal demokrat belediyecilik anlayışının Türkiye’de de gelişmesi için çalışmalar yaptıklarından söz eden Kaynak, Yenimahalle Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle bu konuda güzel bir örnek oluşturduğunu söyledi.Sıcak bir ortamda geçen ve karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunulduğu ziyarette konuklar, Viyana Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi projelerinin benzerliğine vurgu yaptı.

Avusturya belediyeleri hakkında bilgi aldı

Avusturya ziyareti sırasında Viyana Belediyesi’ni ziyaret ettiğini hatırlatan Yaşar ise belediyenin VİP girişini Viyana Belediyesi modeline göre yenilediklerini anlattı.

Yenimahalle Belediyesi’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışından ödün vermeden vatandaşa hizmet verdiğini kaydeden Yaşar, belediye olarak hayata geçirdikleri devasa projeler hakkında konuklarına bilgiler verdi.Avusturya belediyelerinin çalışmaları ve hizmetleri hakkında da bilgiler alan Yaşar, yeni gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve halka faydası dokunacak yeni projelere her zaman açık olduklarını sözlerine ekledi.Ziyarettin sonunda konuklarını kapıya kadar uğurlayan Yaşar, Yenimahalle’ye kazandırılan ve girişte sergilenen proje maketleri hakkında da misafirlerine bilgi vermeyi de ihmal etmedi.