Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, vergi ödeme kanallarındaki sınırlı tahsilat kuralının kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Vergi tahsilatı oranları ülkemizde düşüktür. Bu nedenle sık sık vergi affı adı altında alacaklar yeniden yapılandırılmaktadır. Buna rağmen Hazine ve Maliye Bakanlığı, nedeni bilinmez bir şekilde vergi ödemesini zorlaştırmış ve uygulamayı da devam ettirmekte ısrar etmiştir” dedi.

CHP'li Demir, yaptığı yazılı açıklamada, vergi ödeme kanallarındaki sınırlı tahsilat kuralının kaldırılması gerektiğini kaydetti. Demir'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

“Hiç Kimseye fayda sağlamayan vergi ödeme kanallarındaki sınırlı tahsilat kuralı kaldırılmalıdır. Vergi tahsilatı oranları ülkemizde düşüktür. Bu nedenle sık sık vergi affı adı altında alacaklar yeniden yapılandırılmaktadır. Buna rağmen Hazine ve Maliye Bakanlığı, nedeni bilinmez bir şekilde vergi ödemesini zorlaştırmış ve uygulamayı da devam ettirmekte ısrar etmiştir. BDDK verilerine göre Türkiye’de faaliyet gösteren 63 banka bulunmakta, bu bankalardan 33’ü mevduat bankasıdır. 3 adet devlet mevduat bankası, 30 adet yerli ve yabancı sermayeli özel mevduat bankaları, 1 adet TMSF'ye ait banka, 20 adet kalkınma ve yatırım bankası ve 9 adet katılım bankası şeklindedir."

Öte yandan, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan duyuru ile Türkiye’deki vergi mükelleflerinin vergi ödemelerinde sadece kamuya ait Banka/Katılım Bankaları ile sınırlı bir kısıtlamaya gidildiğini vurgulayan Demir, uygulamanın sürdüğünü ekledi. 

Bakan Göktaş'tan 'Evde Bakım Yardımı' açıklaması: 4,2 milyar TL ödeme yapıldı Bakan Göktaş'tan 'Evde Bakım Yardımı' açıklaması: 4,2 milyar TL ödeme yapıldı

Muhabir: Ahmet Ertüm