Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, sağlıkta şiddeti sonlandırmak için yasal, toplumsal ve sağlık hizmetinde yapısal tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekti. 

CHP'li Gökçen Tahir Elçi'yi öldüren sanıkların beraatının istenmesine tepki gösterdi CHP'li Gökçen Tahir Elçi'yi öldüren sanıkların beraatının istenmesine tepki gösterdi

"17 Nisan Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, halk sağlığı sorunu haline gelen bu durumun bir an önce çözülmelisi gerektiğini kaydeden Şahbaz, iktidarın, sağlıkta şiddetin mimarı olduğunu savundu.

Öte yandan, sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik uygulanan "Beyaz Kod" verilerinin Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılmadığını, böylece sağlıkta şiddetin gizlenmeye çalışıldığını belirten Şahbaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlıkta şiddet sadece sağlık emekçileri ve doktorları ilgilendiren değil, toplumsal bir sorundur. Mesleğe yabancılaşma ve defansif tıpla halk sağlığını tehdit eden bir durumdur. Dr. Ersin Arslan'ın anısına ilan edilen '17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde, bir kez daha vurguluyoruz, sağlıkta şiddeti sonlandırmak için yasal, toplumsal ve sağlık hizmetinde yapısal tedbirler alınmalı, bir halk sağlığı sorunu haline gelen bu durum bir an önce çözülmelidir."

Editör: Haber Merkezi