Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, taş ocakları ve kontrolsüz patlamalar ile ilgili  "Bugün, Hatay’ımızın birçok ilçesinde Defne’deki Dursunlu Mahallesi’nde, Yukarıokçular’da, Kıcı’da, Aknehir, Sinanlı, Hassa Akbez’de Büyükçat’da kurulması planlanan taş ocakları ve kırma eleme tesisleri yurttaşlarımızı canından bezdiriyor" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Kara, Hatay’ın Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde dağlık alanda taş ocakları için gerçekleştirilen kontrolsüz patlatmalara ilişkin açıklama yaptı. 

Taş ocakları ve kırma eleme tesislerinin bölgede yaşayan insanların sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kara, “Bu tesislerin işletilmesi ve yapılan patlatmalar sırasında ortaya çıkan toz, gürültü ve titreşimler ile nakliye araçlarının yaratacağı olası sıkıntılar, henüz depremin yıkıcı etkilerinden kurtulamamış bölge halkını büyük bir endişeye sürüklemekte, can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir” dedi.

“Yurttaşımız, patlama sesleri ve yoğun kirlilik ile mücadele içinde" 

Öte yandan, bölgede yaşayan vatandaşların yeşil alanları, yaşam alanları, havası ve suyunun kontrolsüz bir biçimde talan edildiğini kaydeden Kara, açıklamasında şunları söyledi: 

“Daha önceden de dikkat çektiğimiz gibi, kirletici tesislerin tüm bu faaliyetleri sebebiyle açığa çıkan kirletici yük, yeryüzünün genel yapısında, bitki örtüsünde, yeraltı ve yerüstü sularında ve yüzey yapılarında ölçülebilir, olumsuz yönde etkilere neden olmaktadır. Patlatmalar sırasında oluşan sarsıntılar sonucunda, depremi en yıkıcı şekilde yaşamış yurttaşlarımızı psikolojik olarak da olumsuz yönde etkilemesi görmezden geliniyor. Yurttaşımız, ansızın duyulan patlama sesleri ve buradan çıkan yoğun kirlilik ile mücadele içinde. Buradan açıkça söylüyorum ki, mahalle sakinlerinin sağlıklı yaşam koşullarının ve çevre hakkının gaspı söz konusudur.”

GÜNCELLEME - Çorum'da boşanma aşamasındaki eşi ve baldızını öldüren kişi intihar etti GÜNCELLEME - Çorum'da boşanma aşamasındaki eşi ve baldızını öldüren kişi intihar etti

Editör: Esin Özdemir