CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına önerge sunuldu

TBMM - CHP, "özel eğitim kurslarıyla" ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, temel lise veya özel eğitim kursu olmayı kabul etmeyen dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihinde kapatıldığı anımsatıldı.

Bu kararın kamuoyunda tartışıldığı belirtilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Temel lise veya özel eğitim kursu şeklinde eğitim veren bu kurslar, yeni sorun ve sıkıntıları da beraberinde getirmiştir. Öğrenci ve velilere ek maliyet yüklemiştir. 2-3 bin liraya dershaneye gidebilen öğrenci, özel eğitim kurslarına 7-8 bin liraya, temel liselere ise 10-30 bin liraya kayıt yaptırabilmektedir.

Söz konusu kuruluşların verdikleri eğitimin niteliği ve kalitesi ile bunların denetimlerindeki yetersizlikler ayrı bir tartışma konusudur. Ülkemizdeki dershane gerçeğinin mevcut durumu, ne kadar dershanenin kapatıldığı, ne kadarının temel liseye, ne kadarının özel eğitim kursuna dönüştüğünün tespit edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenlerle dershanelerin kapatılmasının ardından özel eğitim kursu veya temel lise adı altında eğitime devam eden kurumların eğitime katkılarının tespit edilmesi, öğrenci ve velilere getirdikleri mali yük ve olumsuzluklarının belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmalıdır."

CHP, AK Parti kongresinin ekonomiye etkisinin araştırılmasını istedi

CHP, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı bırakacağının açıklamasının kamu ve özel sektörde yarattığı zararların araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, AK Parti'nin kongre kararının ardından dolar kurunun 2.92'ye yükseldiği belirtildi. "Yaşanılan gerginlikten bir gün önce Türkiye'nin toplam dış borcunun TL karşılığı 1 trilyon 110 milyar lira seviyesindeyken, sonraki karşılığı 1 trilyon 166 milyar lira olmuştur" ifadesine yer verilen gerekçede, aradaki 56 milyarlık farkın kurdaki artıştan kaynaklandığı iddia edildi.