CHP İstanbul İl Başkanlığı'nca sandık başından ıslak imzalı verilerin toplanması için kullanılacak "Seçim Güvenliği Programı" tanıtıldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, CHP İl Başkan Yardımcısı Tayfun İşbilen, "Seçim Güvenliği Programı" hakkında gazetecilere bilgi verdi.

İşbilen, toplantıda yaptığı konuşmada, demokratik bir ülkede seçimin güvenliğinin tartışılmasının zül olduğunu ifade ederek, seçim günü kentte bin 831 okulda, bin 831 bilişim sorumlusunun görev yapacağını anlattı.

Bilişim görevlilerinin cep telefonlarına yüklenen uygulamayla oy sayımı bittiği anda bilgileri alabileceklerini kaydeden İşbilen, il genelinde oluşturdukları 3 seçim koordinasyon merkezinde toplanacak verileri basınla paylaşacaklarını söyledi. İşbilen, "Oluşabilecek hataya karşı, o merkezde tüm ilçe ve okullarda bulunan avukatlara bilgi verilecek ve hemen müdahale edebileceğiz. Seçim sonuçlarının analizlerini anlık yapabileceğiz. Böyle bir organizasyonu sadece biz kuruyoruz" dedi.

Hem sandık başı verisi hem de ıslak imza verilerinin toplanması anlamında tüm organizasyonu tamamladıklarını dile getiren İşbilen, "Yaklaşık, bin 800 bilişim sorumlumuz okullardan verileri topluyor olacak. İstanbul'da da her ilçede 10 olmak üzere yaklaşık 400'e yakın arkadaşımız, gelen tutakları sisteme girecek ve bütün verileri kitle örgütleriyle birlikte kullanacağız. Bu verileri tüm siyasi partilere ve halka açacağız" diye konuştu.

CHP İl Basın Sözcüsü Elif Uluğ ise İstanbul'da seçime 100 bin kişiyle hazırlandıklarına dikkati çekerek, kentte 10 milyon 231 bin 703 seçmenin oy kullanacağını bildirdi.

İstanbul'da, bin 834 okul ile 27 bin 861 sandık olduğunu ifade eden Uluğ, "CHP İstanbul örgütü olarak ilçe başkanlıklarınca belirlenen sandık kurulu üyelerimiz, gözlemcimiz, okul sorumlumuz ve her okulda görevlendirdiğimiz avukatlarımızla 100 bin kişilik bir orduyla seçime hazırız" değerlendirmesinde bulundu.

Ciddi bir seçim platformu oluşturduklarını, ilçe başkanlıkları, yetkililer ve internet bilgilerinin yer aldığı "2015 Genel Seçim Rehberi" hazırladıklarını aktaran Uluğ, ayrıca bir çağrı merkezi kurduklarını belirtti.