TBMM - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "normal koşullarda, bir baskı oluşmaması halinde, olağanüstü kurultay için toplanacak imzaların 700'ü aşabileceğini" savundu.

Pekşen, milletvekili kaydını yaptırmak üzere geldiği TBMM'de gazetecilerin CHP'de olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin soruları yanıtladı.

Yasanın açık olduğunu belirten Pekşen, olağanüstü genel kurullarda, bir önceki olağan genel kurulda oy kullanma hakkına sahip üyelerin oy kullanabildiğini söyledi.

Pekşen, "2012'deki olağan genel kurulda oy kullanma hakkına sahip üyeler ancak bu olağanüstü genel kurul toplanması halinde oy kullanmaları söz konusu olabilir. İl kongrelerini yapan illerde yeni seçilen delege arkadaşlarımız ise ancak önümüzdeki yıl 2016 Ocak'ta yapılacak olağan olağan genel kurulda oy kullanabileceklerdir" diye konuştu.

Gençlerin iş aradığını ancak umut olarak CHP'yi görmediğini, emeklilerin sofraya aç oturduğunu, sofradan aç kalktığını ileri süren Pekşen, "Buna rağmen umudu CHP görmüyorlarsa, kabus senaryolarının uygulayıcısı iktidarı değil muhalefeti kaybettiriyorlarsa o zaman umudun adresinin yeniden yazılması gerekiyor" dedi. Kadına yönelik şiddete değinen Pekşen, Türkiye'de son 5 yıl içinde bin 150 kadın cinayeti işlendiğine dikkati çekti.

Pekşen, il başkanlarının genel merkeze desteklerini açıkladığının anımsatılması üzerine, olağanüstü kurultayda oy kullanma yetkisine sahip bütün il başkanlarının kendilerine olağanüstü destek verdiğini, ülkenin her yerinden coşkulu destek geldiğini söyledi.

Olağanüstü kurultay için yeterli imzaya ulaşıp ulaşmayacaklarına ilişkin soruya Pekşen, "Normal koşullarda bir baskı oluşmazsa imza miktarının 700'leri aşacağını görüyoruz. 600'ün üzerinde imza gelmesi çok olası. Bütün illerden CHP'nin bu büyük değişime büyük destek geliyor" kaşılığını verdi.