ANKARA  - CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, TRT 1 ve TRT Türk televizyon kanallarının YSK kararlarına aykırı yayın yaptığı iddiasıyla kurula başvurdu.

Yakupoğlu, YSK'ya sunduğu dilekçede, 17 Ekim Cumartesi günü TRT 1 ve TRT TÜRK kanallarının ortak yayınına katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesi propaganda niteliğinde açıklamalar yaptığını, rakibi olan siyasi partiler aleyhinde beyanlarda bulunduğunu savundu.

Ortak yayının bir saati aşkın süre devam ettiğini, yayın akışı içinde diğer siyasi partilere cevap hakkı tanınmadığını, takip eden programlarda da propaganda ve fırsat eşitliğinin sağlanması için siyasi parti temsilcilerinin davet edilmediğini öne süren Yakupoğlu, şunları kaydetti:

"YSK yayın ilkeleri kararıyla 298 Sayılı Kanun hükümleri, televizyon kanallarının, siyasi partiler için öngörülmüş olan eşitlik ve dürüstlük ilkelerini gözetmeleri gerektiğini tereddüde yer bırakmayacak biçimde ortaya koymuştur. Keza kurul aynı ilkelerin TRT kanalları için de uygulanacağına istikrarlı biçimde karar vermektedir. Yukarıda arz etmeye çalıştığımız üzere AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 17 Ekim Cumartesi günü TRT 1 ve TRT TÜRK ortak yayınında tek başına, kendi siyasi partisi lehine ve diğer siyasi partiler aleyhine tek yanlı propaganda içerikli uzun süreli konuşma yaptığı ve diğer siyasi partilere yayına katılma imkanı tanınmadığından, ihlalin tespitine, kanunun öngördüğü yaptırımların uygulanmasına karar verilmesini arz ederim."