Kurultay takvimi çerçevesinde bugüne kadar 32 ilde kongresini yapan CHP, hafta başında tüm il kongrelerini tamamlayarak 16-17 Ocak'ta 35. Olağan Kurultayına gidecek

ANKARA - Kurultay takvimi çerçevesinde bugüne kadar 32 ilde kongresini yapan CHP, hafta başında tüm il kongrelerini tamamlayarak, 35. Olağan Kurultayına gidecek.

CHP'de, 16-17 Ocak tarihinde, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultay için son hazırlıklar yapılıyor.

Genel seçim nedeniyle ertelenen kurultay takvimini 3 Kasım Salı günü başlatan CHP, 32 il ile 940 ilçede kongrelerini tamamladı.

Hafta başında il kongrelerinin tamamını bitirmeyi planlayan CHP'de ortaya çıkan delege yapısı, kurultayda da son kararı verecek.

Partinin, illerden gelen bin 100 civarında delegesi bulunuyor. Büyük kurultaylarda milletvekili ve milletvekili olmayan PM üyeleri de doğal delege sayılıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olacağı kurultayda, başkanlık yarışına girmek isteyenlerin, 120'den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor.

Kurultayda, genel başkanlık ve Parti Meclisi (PM) üyelerinin seçiminin yanı sıra "tüzük" ve "sonuç bildirgesi" komisyonlarının da oluşturulması bekleniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, 7 Haziran seçimi öncesi açıklanan "kontenjan aday" uygulamasına yönelik değişikliğin, önce komisyona, kabulü halinde ise delegelerin onayına sunulması planlanan kurultayda, 1 Kasım seçimi öncesi aday belirleme yönetmeliğinde yapılan değişikliğin de tüzük komisyonuna geleceği ifade ediliyor.

Kurultayda, PM sayısının düşürülmesine ilişkin önerinin de görüşülebileceği belirtiliyor. CHP'de 60 kişiden oluşan PM'nin 8 üyesi, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan (BYKP) seçiliyor.

İZMİR TAMAM, SIRA ANKARA VE İSTANBUL'DA

En fazla kurultay delegesi çıkaracak İstanbul ve Ankara'da ise kongre tarihleri 26-27 Aralık olarak belirlendi.

Kurultay delegelerinin 176'sının belirleneceği İstanbul'da, İl Başkanı Murat Karayalçın yeniden aday olmayacağını açıkladı. İstanbul'da çok sayıda adayın yarışacağı belirtiliyor.

İstanbul'un ardından, 64 delegenin belirleneceği Ankara'da ise mevcut İl Başkanı Adnan Keskin yeniden aday oldu. Ankara'da da Keskin'e rakiplerin çıkabileceği ifade ediliyor.

İzmir'de 20 Aralıkta yapılan kongrede ise İl Başkanlığına 281 oy alan Alaattin Yüksel seçildi. Yüksel, CHP Parti Meclisi üyeliğinden istifa etmişti.

"DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜM" TEMALI KONGRE

CHP'nin, 1 Kasım Seçim sürecinde de kullandığı "Önce Türkiye" sloganı kurultayda da kullanılacak. "Değişim ve dönüşüm" ana teması üzerinde durulacak kurultayda, "birlik, kardeşlik, adalet ve eşitlik" vurgusunun yapılacağı belirtiliyor.

Kurultaya, siyasi parti temsilcileri ve meslek odaları ile bazı sürpriz isimlerin de davet edilmesi bekleniyor.

Kurultay tarihini Basketbol Ligi'nin devre arasına göre planlayan CHP, kurultay salonunun dizaynı, partililere dağıtılacak kumanya, ses ve ışık sistemleri için firmalarla görüşmelerini de tamamladı.

Kurultay Koordinasyon Birimi, delegelerin konaklayacağı otellerle de anlaşma sağladı. Kurultayı bin civarında basın mensubu takip edecek.
Editör: TE Bilisim