KONYA -CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, harp ve vazife malullerinin protez başta olmak üzere yaşamlarını sürdürebilmeleri için ihtiyaçları olan tüm sağlık gereç ve hizmetlerinin katılım payı alınmaksızın devlet tarafından karşılanması için kanun teklifi verdi.

Teklifin gerekçesinde, Anayasa'nın 6. Maddesi gereği, devletin, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korumak ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatan Bozkurt, mevcut yasaların Terörle Mücadele Kanunu kapsamı dışında kalan harp ve vazife malullerini korumakta yetersiz kaldığını belirtti.

Anayasa gereği, devlet hizmeti ifa ederken fiziki zarar gören harp ve vazife malullerinin tümünün ihtiyaç duydukları tüm sağlık gereçlerinin katılım payı alınmaksızın karşılanması gerektiğini ifade eden CHP’li Bozkurt, harp ve vazife malullerinin sıkıntılarının bir nebze olsun giderilmesi ve sağlık masraflarının hafifletilmesi amacıyla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 69’ncu maddesinde değişiklik yapılmasını istedi. Bozkurt, vazife ve harp malullerine sağlık kurulu raporuyla ihtiyaç duydukları her türlü ortez/protez, diğer iyileştirici ve rehabilite edici araç/gereç, sevk ve nakil hizmetleri ile ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinden herhangi bir katkı/katılım payı veya fark alınmaksızın ve kısıtlama getirilmeksizin karşılanması yönünde teklifte bulundu.
Editör: TE Bilisim