Haber Merkezi -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün telefelik kazasının ardından tutuklanmasıyla ilgili Antalya Adliye'si önünde açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kocagöz'ün derhal tahliyesine karar verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bilgi edinmek için çağırılan belediye başkanımız haksız, hukuksuz, dehşet verici bir şekilde tutuklu. Aynı olayı Çorlu’da yaşamadık mı?" diye sordu. 

"Derhal Mesut Kocagöz'ün tahliyesine karar verin diyoruz"

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Mesut Kocagöz'ün 28 Kasım 2023 tarihinde aday olmak için istifa ettiğine işaret ederek, "O yüzden son dört aylık bakımları içerisinde kendisi yoktu. Onu bu konularda sorumlu tutarak gözaltı alıp arkasına tutuklamak bir hukuk garabetidir. Bu hukuk garebetini kınıyoruz" dedi.

"Haksız, hukuksuz, dehşet verici bir şekilde tutuklu"

Adliye önünden yargıçlara seslenen Başarır ise "Kendisinin hiçbir hukuki sorumluluğu yoktur. Gelin vicdanınızın sesini dinleyin. Derhal Mesut Kocagöz'ün tahliyesine karar verin diyoruz" ifadelerini kullandı. 

CHP İstanbul İl Örgütü 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecek CHP İstanbul İl Örgütü 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecek

Başarır, Kocagöz'ün emniyete bilgi alınmak için çağrıldığında kapısına polis otosu gönderilmesine tepki göstererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok acı bir olay yaşandı. Haberi aldıktan sonra teleferik kazasıyla ilgili il başkanımız, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanlarımız yaklaşık 26 saat kurtarma çalışmalarına anbean katıldık. Tek isteğimiz oradaki yurttaşlarımızın kazasız bir şekilde kurtarılmasıydı. Bunu hep beraber yaptık. Ancak daha milletvekillerimiz, arkadaşlarımız dinlenmeden savcılık Kerpez Belediye Başkanımızı sadece bilgi almak için adliyeye davet ediyor. Ben buradan kıymetli yargıçlara sesleniyorum; hangi şekilde bizi adliyeye davet ederseniz edin zaten biz geliriz. Bilgi edinmek için çağırılan belediye başkanımız haksız, hukuksuz, dehşet verici bir şekilde tutuklu."

"İktidar tarafından seçimin hazımsızlığı var"

Öte yandan,  seçimin iktidar tarafından hazımsızlığı olduğunu kaydeden Başarır, CHP olarak belediye başkanının arkasında olduklarını vurguladı. "Biz artık halkın iradesine mahkeme kararlarının bir darbe gibi gölge düşürmesinden rahatsız oluyoruz" diyen Başarır, şöyle konuştu: 

"Artık seçilen belediye başkanlarımıza mahkemeler birilerinin baskısı, telefonuyla karar vermesin. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir suçlama, iddiaa durumuyla belediye başkanı tutuklanmamıştır. Üzülüyorum. O yüzden buradan değerli yargıçlara sesleniyorum; bu hukuksuzluğa son verin. Kepez halkının iradesine gölge düşürmeyin. Belediye başkanımız seçilmiştir, görevindedir. Onun yeri Kepez Belediyesi'dir, cezaevi değildir. Bu şekilde bizleri, partimizi, belediyemizi kimse yıldıramaz."

Editör: Haber Merkezi