TBMM  - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, hükümetin seçimler öncesi 5,5 günlük tatil kararı almasının kasıtlı olduğunu belirterek, "İstedikleri kadar tatil ilan etsinler, seçime katılımı azaltmaya çalışsınlar, onlar için yol tükenmiştir. 1 Kasım seçim günüdür" dedi.

Emir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin idari izinle uzatılmasını eleştirdi.

Tatilin uzatılmasının, milletvekili genel seçimlerinin tarihinin belirlenmesinde bir kasıt olduğunu gösterdiğini savunan Murat Emir, seçim için 1 Kasım tarihinin YSK'dan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ifade edildiğini anımsattı.

Emir, "Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini, demokrasimizi oylayacağımız 1 Kasım'da vatandaşlarımızın bu sorumluluk bilinci ile sandığa koşarak gideceklerini biliyoruz. Hepimiz oyumuza, sandığımıza sahip çıkacağız. İstedikleri kadar tatil ilan etsinler, seçime katılımı azaltmaya çalışsınlar, onlar için yol tükenmiştir. 1 Kasım seçim günüdür"  diye konuştu.

Öte yandan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hasta ve hasta yakınlarının kullandığı otopark üzerinde mülkiyet tartışması yaşandığını da anlatan Emir, bu tartışmalar üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otoparkın her iki girişine beton parçaları koyarak kullanımını engellediğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görevinin kentin otopark sorunun çözmek olduğunu anımsatan Emir, şunları  söyledi:

"Var olan otoparkları kasıtlı olarak kapatmak ve kullanılamaz hale getirmek bir belediye başkanının işi değildir. O arazi kime aitse onun olsun. Bizim buna itirazımız olmaz. Ama kaldırın bu taşları. Çünkü orası hasta ve hasta yakınlarının kullandığı bir yer. Sizin orayı kapatma hakkınız yok. Siz bir başka tasarrufta bulunana kadar orayı açmanız gerekiyor. Siz kimi cezalandırıyorsunuz?"

Konuşmasında Kırşehir'de 8 Eylül 2015 tarihinde yaşanan olaylara da değinen Emir, CHP'nin konuya ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladığını vurgulayarak, olaylar sırasında yakılan, tahrip edilen iş yerlerinin önceden listelerle belirlendiği iddialarına da işaret etti.

Murat Emir, yaşananların aydınlatılabilmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini, bu konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim