TBMM (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Hayvancılıktaki sorunların ortadan kalkması için yem sübvanse edilmeli." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in görüşeceği tarih belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in görüşeceği tarih belli oldu

Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, et ve süt fiyatlarının sürekli artmasının, dar gelirli ve emeklinin bu ürünleri tüketimini engellediğini söyledi.

Türkiye'nin büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığına ilişkin verilerin, TÜİK, Cumhurbaşkanlığı ve birlikler tarafından farklı açıklandığını söyleyen Gürer, "Hayvan varlığı verileri birbirini tutmuyor. Bu verilerin değişkenlik göstermesi bu konudaki planlamaların sapmasına da yol açıyor." diye konuştu.

CHP'li Gürer, Ulusal Süt Konseyinin çiğ süt tavsiye fiyatını 1 Mayıs 2024'ten geçerli olmak üzere yüzde 8,5 artışla litre başına 14,65 lira olarak belirlediğini ifade ederek, "Verdiği fiyat, maliyetlerin altında kaldı. Bu artış oranı, üreticinin hayvanını kesime göndermesine neden olacak. Bir litre sütün maliyeti 16 lira civarındayken verilen bu fiyat üreticiyi memnun etmedi. Üretici sütten para kazanamazsa işi bırakıyor. Maliyetin altında fiyat, besicilik yapanları bu işten soğutur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, besicilik ve hayvancılıktaki sorunları çözüme kavuşturması gerektiğini dile getiren Gürer, "Ülkemiz yemde yurt dışına bağlı. Hayvancılıktaki sorunların ortadan kalkması için yem sübvanse edilmeli. Küçük aile işletmelerini korumazsak et ve süte erişim sorunumuz katlayarak devam eder. Dar gelirli ve emekliyi et ve sütten mahrum etmeyin." dedi.

- "YSK'nin Hatay'da seçimin yenilenmesi kararı vermesini istiyoruz"

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da basın toplantısında, Hatay'da yerel seçimlerde halkın sandığa yansıyan iradesine yönelik birtakım usulsüzlükler yapıldığını savundu.

Hatay'da gerekçesiz şekilde oyların geçersiz sayıldığını ve kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını öne süren Güzelmansur, "YSK'nin Hatay'da seçimin yenilenmesi kararı vermesini istiyoruz. Hakimlerimize ve devletimize güveniyoruz. Siyasi baskı altında kalmadan bu kararı vereceklerine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: aa