Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, çocuk işçiliği sorununa ve çocuk emeği sömürüsüne dikkat çekti. Türkiye’de çocuk işçi sayısının son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını hatırlatan Kış, "Bu sorun her geçen gün büyürken, hükümetin çocuk işçiliğini önlemeye karşı bir politikası görülmemektedir” dedi.

Şırnak'ta üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti Şırnak'ta üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de (TBMM) gündeme getiren Kış, AKP’nin yarattığı ekonomik krizin en fazla çocukları vurduğunu kaydetti.

CHP'li Kış, çocukların sağlık, eğitim alanındaki sorunlarına son yıllarda bir de beslenme sorununun eklendiğini belirterek, "Yoksulluğun etkisiyle her geçen yıl daha fazla çocuğun eğitimden koptuğunu, çocukların ağır koşullar altında çalışmak zorunda bırakıldığını ifade eden Gülcan Kış, “AKP’nin yoksullaşma politikası en çok çocuklarımızı etkilemiştir” ifadelerini kullandı. 

"CHP olarak, çocuk işçiliğine son vereceğiz"

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl açıkladığı verilere göre, 2023 yılındaki kayıtlı çocuk işçi sayısının 853 bin kişiye yükseldiğini ekleyen Kış, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuk işçiliği son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Her 100 çocuktan 20’si bir işte çalışmaktadır. Uzmanlar, ekonomik krizin derinleşmesiyle milyonlarca çocuğun daha, çocuk işçiliğine sürükleneceğini belirtmektedir. Bu sorun her geçen gün büyürken, hükümetin çocuk işçiliğini önlemeye karşı bir politikası görülmemektedir. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti genç nesillere emanet etmiştir. Bu nedenle, Büyük Atatürk’ün yol göstericiliğinde; Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuk işçiliğine son vereceğimizi ve onlara aydınlık bir Türkiye armağan edeceğimize dair söz veriyoruz.”

Muhabir: Ahmet Ertüm