ANKARA  - Eski CHP Milletvekili Umut Oran, "olağanüstü kurultay" tartışmalarına ilişkin delegelere yazdığı mektupta, "Bu kurultay artık olağanüstü değil, kaçınılmaz kurultaydır. Cesur bir adım atın ve umutlu bir CHP için imza vererek değişimin parçası olun" çağrısında bulundu.

Oran, mektubunda, evlatlarının ve ülkenin geleceği için nefer olan delegelerin, başlattıkları değişim hareketiyle umutları yeşerttiğini belirtti.

"Hayır, başarısızlık kader değildir, iktidar olmak hakkımız" diyenlerin, olağanüstü kurultaya ilişkin ilk imzanın atıldığı günden beri dalga dalga büyüdüğünü, her türlü baskıya ve hukuksuzluğa rağmen, boyun eğmeyenlerin bir abide gibi yükseldiğini ifade eden Oran, "Artık tartışmasız ortada her şey; İktidar isteyen sizsiniz, koltuk isteyen onlar. Ülkeyi düşünen sizsiniz, kendilerini düşünen onlar. AKP'yi yenip milleti kurtarmak isteyen sizsiniz, boyun eğmeyenleri yenip, günü kurtarmak isteyenler onlar" görüşünü savundu.

Partililerin onurlu mücadelesine rağmen, kurduğu ekibin üretkenliğinden sorumlu liderin ve partideki koltuk sahiplerinin çıkıp "ama ben çok çalıştım" demelerinin anlamsız olduğunu vurgulayan Oran, şunları kaydetti:

"Ürettikleri bahanelerle 'Bal yapmayan arı'dan farkları kalmamaktadır. Onlar görmese de sizin verdiğiniz mücadeleyi, ödediğiniz bedelleri ve gösterdiğiniz fedakarlıkları ben biliyorum. Bu yüzden ha gayret, az kaldı yoldaşlar. Altı seçim kaybedip her şey olağanmış gibi davranabileceklerini, hiçbir seçimden ders almadıkları halde 7. kez seçime girmek için sizleri yok sayabileceklerini sananlara, CHP'lilerin asla yanlıştan yana olmayacaklarını göstermek için çok az kaldı. Bir hafta sonra yepyeni bir gün doğacak. Yaklaşık bir hafta sonra AKP'yi yerle bir edip CHP bayrağını yükseltecek olağanüstü ve kaçınılmaz kurultayın ilk adımı geçilmiş olacak. Bu kurultay artık olağanüstü değil kaçınılmaz kurultaydır. Cesur bir adım atın ve umutlu bir CHP için imza vererek değişimin parçası olun."