ANTALYA- CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, düşüncesi ne olursa olsun basın üzerine her türlü baskı, sindirme, sansür ve akreditasyonu kınadıklarını söyledi.

Son dönemde özgür basın üzerine artan baskılarla ilgili açıklama yapan Öztürk, demokrasi çıtası yüksek ve gelişmiş ülkelerin hepsinde basın özgürlüğünün anayasal garanti altında olduğunu belirtti. Öztürk, "Basın hürdür; baskı, sansür ve akreditasyon uygulamaz. Basım yayın organları basılamaz ve gazete taşıyan araçlar engellemez. Bunların hepsi anayasal garanti altındadır. Bir ülkede basın ve ifade hürriyeti yoksa demokrasiden ve özgür düşünceden söz edilemez." dedi.

Siyasal iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturarak ülkeyi üçüncü dünya ülkelerinde olduğu gibi 'yalnız ben konuşulayım, gazeteler yalnız beni yazsın' anlayışıyla tek tip basın uygulaması peşinde olduğunu savunan Öztürk, CHP olarak buna hiç bir zaman müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Basının yüzde 80'ne hakim olan iktidarın ülke gerçekleri ve doğrularını yazan gazeteleri ele geçirerek yüzde 100'üne hakim olma peşinde olduğunu belirten Öztürk, "Görüş ve düşünceleri ne olursa olsun hiç bir basın kuruluşuna yazı yazdı diye baskı, yıldırma, korku salma, sansür, kayyum atama ve akreditasyon uygulaması yapılmaz. İleri demokrasiye sahip ülkelerin hiç birinde bu tip uygulama olmaz. Gazete baskınların otoriter ve totaliter rejimlerde olur. Basın özgürdür, susturulamaz. " ifadelerinde bulundu.