Almanya'da Uluslararası Diplomatlar Birliği'nden AK Parti İstanbul Milletvekili Bayram'a "Barış Elçisi" ödülü Almanya'da Uluslararası Diplomatlar Birliği'nden AK Parti İstanbul Milletvekili Bayram'a "Barış Elçisi" ödülü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili  Mustafa Sarıgül, iki maden işçisinin cenazesine daha ulaşılmasının ardından İliç’e gitti. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) İliç’teki ihmali araştırmak için kurulan komisyonu anımsatarak, “7-8 Mayıs’ta İliç’te olacağız. Sahada incelemelerde bulunacağız. İşçilerle, ailelerle, yetkililerle görüşeceğiz” dedi.

Arama çalışmalarının sürdüğü bölgede açıklamalarda bulunan Sarıgül, bölgede yapılacak araştırmaların Türkiye'de maden facialarının önlenmesi adına önemli olduğunun altını çizdi. 

"Toprak altında 5 canımız daha var"

Bölgedeki çalışmalara detaylı bir şekilde bakıldığını söyleyen Sarıgül, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün 81. gün İliç’teyiz Çöpler mevkisindeyiz. Çalışmaları yerinde inceliyoruz. Çalışmalara detaylı bir şekilde bakıyoruz 5 tane canımız bu gördüğünüz toprağın altında. Salı, çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu olarak burada olacağız. Detaylı bir şekilde araştırmamızı yapacağız. Öyle bir araştırma yapacağız ki Türkiye’de inşallah bundan sonra maden facialarıyla ilgili bir şey duymayalım. Ama biz Erzincanlılar, İliçliler olarak inanın ki yüreğimiz yanıyor. Bu toprak altında 5 tane daha canımız var. O canlara ulaşmak için canla başla bütün ekiplerimizle çalışmaya devam ediyoruz.”

Editör: Esin Özdemir