CHP'li Barış Yarkadaş, "Başbakanlık yetkilileri, CHP üyelerini seçim öncesi tatil yörelerine çekebilme planı yapıyor'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ''Başbakanlık yetkilileri, turizm şirketlerini ucuz tatil kampanyaları yapmak için teşvik ediyor. Amaçları seçim öncesi CHP üyelerini tatil yörelerine çekebilmek'' dedi.

'AKP DEĞİL, SARAY PARTİSİ'

CHP Sancaktepe İlçe Örgütü'nün düzenlediği "Seçime Hazırlık'' başlıklı toplantıda konuşan İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, güncel ve siyasal gelişmeleri değerlendirdi. AKP'nin 12 Eylül'deki kongresinin ardından 'Saray Partisi' olarak adlandırılması gerektiğini belirten Yarkadaş, "AKP'nin yeni işlevi, Tayyip Erdoğan'ın siyasi muhafızlığını yapmaktan başka bir şey değildir'' dedi.

CHP SEÇİMDE NE DİYECEK?

Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan ile AKP'nin Türkiye'ye hiçbir şey veremeyeceğini belirten Yarkadaş, "Umut CHP'dedir'' ifadesini kullandı. CHP'nin 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde ekonomik vaatlerin yanı sıra, ''Demokrasi, hukuk devleti, özgürlüklerin genişletilmesi ve toplumsal barışın sağlanması'' kavramlarını öne çıkaracağını belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP 13 yıldır, bölerek, ayrıştırarak, çatıştırarak ve kutuplaştırarak yönetiyor. Biz ise toplumsal barışı ve Cumhuriyet'in ruhunu oluşturan eşit yurttaşlığı öne çıkaracağız. Bin yıllık kardeşliğimizi sosyal demokrat söylem ve eylemlerimizle güçlendireceğiz.''

SEÇMENE TATİL TUZAĞI

AKP'nin 1 Kasım'da yapılacak seçimlere katılımı düşük tutmak için çeşitli planlar yaptığını da belirten Yarkadaş, "Şu an yine kirli planlar peşindeler'' dedi. Yarkadaş, "Başbakanlık yetkilileri, bir süredir turizm şirketleriyle görüşüyor ve seçim dönemi için çok cazip tatil kampanyaları düzenlettiriyor'' dedi.

CHP seçmenini 29 Ekim tarihinden itibaren tatil yörelerine çekme planının bizzat Başbakanlık yetkilileri tarafından hazırlandığını belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: "Başbakanlık, turizm şirketlerine özel fiyat uygulamalarıyla tatil kampanyası yaptırmaya çalışıyor. şirketlerin yetkililerine (Zararınız karşılanacak, merak etmeyin) deniliyor. 29 Ekim - 5 Kasım tarihi arasında düzenlenmesi planlanan kampanya için, fiyat bile belirlenmiş. Buna göre, yedi günlük tatil için bir aile herşey dahil 1180 TL ödeyecek. Bu denli düşük tutulan fiyatla, özellikle CHP'ye oy vermesi beklenen seçmen, tatil yörelerine çekilmeye çalışılacak. Hiç kimse AKP'nin bu kirli tuzağına düşmesin.''

'BİZ KAZANACAĞIZ'

Yarkadaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarda kalabilmek için şiddet politikalarına daha çok başvuracağını da belirterek, "Ama ne yaparsa yapsın, Erdoğan ve AKP değil, biz kazanacağız'' dedi.

Editör: TE Bilisim