Bakan Tekin, Diyarbakır'da "İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı"na katıldı: Bakan Tekin, Diyarbakır'da "İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı"na katıldı:
Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına tepki göstererek, "Anayasa Mahkemesi kararına karşı gelinmemesi, 1 Mayıs ruhuna gölge düşürülmemesi ve Taksim’in milyonlara açılması çağrımızı yineliyoruz. 1 Mayıs Taksim’dir, Taksim 1 Mayıs’tır" dedi. 

CHP'li Taşcıer, yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Davut Gül'ün, Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Taşcıer'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü'ne bir hafta gibi bir süre kaldı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm ülkede kutlandığı, yani 'egemenliğin, kayıtsız şartsız milletimize' verildiği böylesi değerli bir günde; Taksim Meydanı’nın sendikalara, siyasi partilere ve emekçilere yasaklandığı kararı açıklandı. Üstelik Anayasa Mahkemesi’nin 'Taksim Meydanı, ülkemizin ortak hafızasıdır' kararıyla, Taksim Meydanı yasağını Anayasa’ya aykırı bulmasına rağmen böylesi bir karar alınıyor. Bu yasağın mesajlarını son birkaç gündür almaya başlamıştık. Önce her sene toplanması gereken Çalışma Meclisi’nin 1 Mayıs’a denk getirilmeye çalışılması, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Taksim Meydanı ile ilgili yapmış olduğu küçümseyici ve toplumsal hafızamıza hakaret eden açıklamasıyla; Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’a hukuksuzca kapatılacağını biliyorduk."

Editör: Haber Merkezi